Loading...

Ministarstvo turizma otvorilo javno savjetovanje za dva pravilnika

04.02.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

O stručnom ispitu za turističke vodiče i o popisu zaštićenih cjelina (lokaliteta) po županijama

Sukladno novom Zakonu o pružanju usluga u turizmu (NN 130/2017) koji je na snazi od 1. siječnja 2018. godine Ministarstvo turizma otvorilo je javno savjetovanje za dva pravilnika.

Temeljem članka 70. stavka 4. Zakona o pružanju usluga u turizmu u kojem stoji da ministar pravilnikom propisuje popis zaštićenih cjelina (lokaliteta) po županijama, otvoreno je javno savjetovanje na tu temu. Zaštićena cjelina (lokalitet) znači područje, prostor ili objekt na kojem se nalaze ili koji sadržava prirodne, kulturne, povijesne, tradicijske i druge vrednote na kojem usluge turističkog vođenja može pružati samo ovlašteni turistički vodič. Zaštićene cjeline (lokaliteti) određuju se po županijama, odnosno nacionalni parkovi i parkovi prirode u zasebnim točkama radi pripadnosti području jedne ili više županija. 

Na službenim stranicama e-savjetovanja dostupan je Pravilnik o popisu zaštićenih cjelina (lokaliteta) po županijama, rok za davanje prijedloga je do 02.03.2019.

Na javnoj raspravi je i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče. Tim Pravilnikom propisao bi se ispitni program stručnog ispita za turističkog vodiča, broj nastavnih sati, sastav ispitne komisije, uvjete koje mora ispunjavati nastavno osoblje te način polaganja ispita. Svoje mišljenje za Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče možete dati također do 02.03.2019.

Više pročitajte ovdje.

 

Izvor: Hrturizam.hr

Foto: Ministarstvo turizma

 

Vaši komentari