Loading...

MINT: Inicijativa za osnivanje Fonda za turizam i Radne skupine unutar institucija EU

14.02.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Ministar turizma sudjelovao na konferenciji o turizmu i gospodarskom rastu u Sofiji koja je okupila ministre turizma iz 28 zemalja članica Europske unije

Ministri turizma iz 28 zemalja članica Europske unije prisustvovali su na konferenciji ˝Tourism and Economic Growth˝ u Sofiji. Među njima bio je ministar turizma Hrvatske, Gari Cappelli, koji je predstavio prijedlog za osnivanje posebnog EU fonda za turizam koji bi olakšao korištenje EU sredstava za financiranje investicija i održivog razvoja u turizmu te drugih važnih područja koja su važna za razvoj turizma u Europi. 

Također, predstavio je i ideju o osnivanju Radne skupine za turizam unutar institucija EU gdje bi se raspravljalo o rješavanju izazova koji se nalaze pred turističkim sektorom.

˝Pokretanje ove inicijative od velikog je značaja kako za Hrvatsku, tako i za druge članice EU u kojima je turizam jedan od glavnih pokretača gospodarstva te sam izuzetno zadovoljan podrškom mojih kolega koji su prisustvovali na ovom sastanku. Nadam se kako ćemo se uspjeti zajednički izboriti da turizam po prvi put dobije svoj Fond u okviru proračuna EU˝, zaključio je Cappelli.

Inicijativa Vlade Republike Hrvatske je dobila veliku podršku članica EU, posebice od povjerenice Europske komisije za turizam Elzbiete Bienkowske te glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zuraba Pololikashvili. 

Tijekom razgovora ministra Cappellija s bugarskom ministricom turizma Nikolinom Angelkovom, stavljen je veliki naglasak na zajedničku suradnju u okviru Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Više informacija možete pronaći ovdje.

Foto: UHPA

Izvor: MINT

Vaši komentari