Loading...

MINT: Ministar Cappelli održao radni sastanak s predstavnicima turističkog sektora RH

29.05.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Sastanak je održan u petak, 26. svibnja 2017. u Splitu s ciljem dobivanja informacija o trenutnom stanju te aktivnostima vezanima uz nastavak 2017. godine

Ministar turizma Gari Cappelli održao je u petak, 26. svibnja 2017. u Splitu radni sastanak s predstavnicima turističkog sektora Republike Hrvatske kako bi dobio informacije o trenutnom stanju te aktivnostima vezanima uz nastavak 2017. godine.

Na sastanku su uz ministra sudjelovali brojni dionici turističkog javnog i privatnog sektora, odnosno predstavnici udruga u turizmu, turističkih agencija, zračnih luka, hotelijera, privatnog smještaja, ugostitelja, javnih ustanova, predstavnici komora itd.

Ministar je u svom govoru naveo da je Hrvatska 2017. godinu započela odličnim turističkim rezultatima te da je u prvih pet mjeseci ostvareno 2,5 milijuna dolazaka i 7,7 milijuna noćenja, što predstavlja godišnji rast od 14 posto. Također je zahvalio svima zaslužnima za ovaj turistički uspjeh te dodao kako sve što se radi mora biti temeljeno na vrhunskoj ponudi.

Kratko izvješće o aktualnom stanju u svom djelokrugu rada i djelatnosti iznijeli su potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher, potpredsjednik Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Joško Lelas, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain, predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac i drugi.

„Turističke agencije ove godine bilježe raniji dolazak gostiju uz dobru popunjenost sve do kraja godine. Turistički rezultati koje Hrvatska bilježi rezultat je zajedničkog truda i rada.“, istaknuo je Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA)  te dodao da najveći izazov agencijama predstavlja ilegalno poslovanje.

Ministar je, prije sastanka, na Gradskoj Rivi sudjelovao na svečanom otvorenju nacionalne akcije Hrvatske gospodarske komore „Kupujmo hrvatsko“ na kojoj se predstavilo preko 130 proizvođača. Građani su imali priliku kušati najbolje domaće proizvode te kupovati po pristupačnim cijenama, među njima i nositelje znakova ''Hrvatska kvaliteta'' i ''Izvorno hrvatsko'' koje HGK dodjeljuje već 20 godina kao dio Akcije.

Pravo uporabe znaka “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko” dodjeljuje se proizvodima i uslugama koje posjeduju natprosječnu kvalitetu, a proizvedeni su na području Republike Hrvatske ili su nastali kao rezultat hrvatske tradicije.

 

Izvor: MINT i HrTurizam.hr

Vaši komentari