Loading...

Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu

06.03.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Kroz zanimljiv način prikazuje priču o borbi protiv požara kroz povijest

Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu nudi posjetiteljima uvid u iznimno zanimljiv razvojni put hrvatskog vatrogastva, kroz prikaz tehničkog razvoja opreme i napredovanja same vatrogasne organizacije. Uz očuvanje vatrogasne baštine i stalno prikupljanje novih muzejskih eksponata, cilj je prezentirati vatrogasnu povijest kroz stalne i povremene izložbe, tiskanje prigodnih izdanja i edukaciju posjetitelja.

Muzej se rasprostire na 400 m² prostora u prizemlju i na prvom katu. U fundusu muzeja nalazi se oko 1200 predmeta, od čega je u stalnom postavu oko 300 predmeta. 

U 2019. godini za posjetitelje je pripremljen niz zanimljivih događanja. Posjetitelji do kraja ožujka mogu pogledati izložbu karikatura na temu vatrogastva autora Damira Novaka. U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvara se izložba vatrogasnog znakovlja. Drugu subotu Špancirfesta, održava se tradicionalna manifestacija “Kako su požare gasili naši stari?”.

Razgledavanje stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva je moguće svake srijede od 9 do 15 sati, a za razgledavanje u drugom terminu potrebna je prethodna najava. Razgledavanje vodi voditelj Muzeja, po potrebi i na engleskom jeziku. Posjet Muzeju je besplatan, a ukoliko žele, posjetitelji mogu ostaviti dobrovoljni prilog za rad Muzeja ili kupiti nešto za uspomenu u suvenirnici.

Više informacija pronađite ovdje ili na službenoj stranici Hrvatske vatrogasne zajednice.

Izvor i foto: Muzej hrvatskog vatrogastva

 

 

Vaši komentari