Loading...

Muzej vučedolske kulture predstavlja mobilnu aplikaciju Oroundo - prvi digitalni vodič

12.10.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Aplikacija koja koristi suvremenu tehnologiju BEACON omogućava posjetiteljima muzeja jedinstven doživljaj digitalnog obilaska vučedolske kulture

Tehnološki napredak je neminovno jedan od ključni faktora razvoja suvremenog turizma, a da su toga svjesni, djelatnici Muzeja vučedolske kulture, dokazali su praćenjem trendova i implementiranjem nove mobilne aplikacije Oroundo koja posjetiteljima pruža neočekivano- razgled muzeja na posve kreativan, inovativan način.
 
Digitalni vodič jedan je od suvremenijih tehnoloških dostignuća kojima se koriste i Stephansdom, Osterreichische Nationalbibliothek, Palmenhaus, ART Innsbruck i mnogi drugi. Ovakva inovacija posjetiteljima pruža individualni pristup kojim im se omogućava veća razina dostupnosti informacija na više stranih jezika, pregledavanje fotografija i geo- lokacija Muzeja. 
 
Aplikacija funkcionira na način da ju skinete putem Google Play-a ili App Store-a te nakon toga na recepciji Muzeja kupite KOD po cijeni od 25 kn koji ukucate u svoje pametne telefone te nakon obavljenih koraka možete krenuti u digitalnu avanturu. 
 
“Pošto je Muzej vučedolske kulture jedan od najljepših i najmodernijih u Europi, svakako smatramo da i prezentacija mora biti na najvišoj razini. Koristeći nove i zanimljive tehnologije poput Oroundo aplikacije, poboljšali smo interakciju u našem postavu te ga učinili zanimljivijim za posjetitelje. Drago nam je da smo prvi implementirali ovu modernu tehnologiju te time pokazali da idemo u korak s vremenom i svjetskim muzejima”, izjavio je voditelj marketinga Darko Bilandžić. (www.hrturizam.hr)
 
 

Vaši komentari