Loading...

Muzej Zagreb 80-ih svečano otvoren u Šangaju

28.11.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Izložba će biti otvorena sve do 29. veljače 2020. godine

Muzej Zagreb 80-ih, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, 22. studenoga 2019. godine svečano je otvorio svoja vrata na kineskom tržištu u okviru Muzeja 80-ih pod nazivom Shangai 80s - Zagreb 80s. U središtu Šangaja, na lokaciji Cool Docks u neposrednoj blizini Bunda, jednoj od najatraktivnijih turističkih pješačkih zona izložba će biti otvorena sve do 29. veljače 2020. godine, a zatim će kroz 10 godina postav ovog zagrebačkog muzeja obići sve velike kineske gradove.

Na svečanom otvorenju prisustvovali su visoki uzvanici poslovnog i kulturnog svijeta Šangaja, organizatorica projekta Muzeja 80-ih „Shangai 80s - Zagreb 80s“ Memory Bai i predstavnica zagrebačkog Muzeja 80-ih gospođa Anastasija Knežević te veleposlanik Republike Hrvatske u NR Kini gospodin Dario Mihelin. 

„Nakon Muzeja prekinutih veza, Muzeja Iluzija te tematske izložbe Muzeja za umjetnost i obrt, ovo je još jedan zagrebački muzej koji se predstavlja u Šangaju u suradnji Turističke zajednice grada Zagreba i Muzeja Zagreb 80-ih. Podržavamo ovaj jedinstveni projekt te smatramo da će izložbeni postav iz osamdesetih godina na zanimljiv način predstaviti i promovirati turističku ponudu grada Zagreba u NR Kini. Naš grad bilježi konstantan porast broja kineskih turista, a kako je 2019. godina Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma, vjerujemo da će navedeni projekt doprinijeti učvršćivanju turističkih, kulturnih i prijateljskih veza dvaju gradova, Zagreba i Šangaja, čije prijateljstvo će sljedeće godine obilježiti 40 godina.“, poručila je direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: Turistička zajednica grada Zagreba

Vaši komentari