Loading...

Na snagu stupila nova odluka za pružatelje ugostiteljskih usluga

14.10.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Privremeno se uređuje rad i ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga koja se primjenjuje od 14. listopada 2020. 

Ovom Odlukom privremeno se, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, uređuje rad i ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga. 

Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju ugostiteljskim objektima, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva obvezni su organizirati rad u skladu s općim i posebnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) te osigurati da se njihovi zaposlenici i gosti pridržavaju utvrđenih epidemioloških mjera. 

Ugostiteljski objekti, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, osim za usluge smještaja mogu raditi od 6,00 do 24,00 sata.  Navedeno radno vrijeme ne odnosi se na ugostiteljske objekte iz skupina "Hoteli", "Kampovi" i "Ostali ugostiteljski objekti za smještaj", osim za ugostiteljske objekte drugih skupina koji rade u njihovom sastavu. Na prijedlog županijskog stožera civilne zaštite radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga može se, za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, dodatno ograničiti. 

Preporuke HZJZ-a navodimo u nastavku:

Napomena: Odluka o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi" stavlja se izvan snage danom primjene ove Odluke. 

Izvor: Stožer civilne zaštite RH / koronavirus.hr

Foto: Stožer civilne zaštite RH 

Vaši komentari