Loading...

Nacionalni park Krka: Proširena stvarnost

14.11.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Svojom novom AR mobilnom aplikacijom „Krka National Park Tour“ Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ napravila je još jedan iskorak u primjeni novih tehnologija

Kako bi se posjetiteljima približila proširena stvarnost parka, Nacionalni park Krka ponosno prezentira novu mobilnu aplikaciju AR (Augmented reality). Mobilna aplikacija olakšat će dolazak, orijentaciju i kretanje posjetitelja na prostoru Skradinskog buka i dati više informacija o sadržajima u Parku.

Besplatna AR mobilna aplikacija dostupna je na čak dvanaest jezika te će tako posjetitelji saznati gdje se točno nalaze u prostoru i gdje se nalaze „točke interesa” (POI): ulazi i izlazi, recepcije, autobusna stajališta, izletnički brodovi, restorani, suvenirnice, etnološke prezentacije i drugo.

Aplikacija je jako jednostavna i nakon što se preuzme i pokrene AR aplikacija „Krka National Park Tour“ na ekranu će se pojaviti radar s označenim točkama interesa u okolici, pri čemu neće biti prikazan samo smjer u kojem  se one nalaze, nego i njihova udaljenost, odnosno točna lokacija u prostoru. Klikom na te točke dobit će više informacija o njima (tekstualnih, fotografskih, video), a okretanjem smart mobilnog uređaja u prostoru na njegovu će ekranu iskakati druge značajne točke interesa koje se nalaze u tom smjeru kao i ako počnemo hodati u njihovu pravcu, podaci o udaljenosti mijenjat će se u stvarnom vremenu. 

„Zahvaljujući tim informacijama, posjetitelji će moći bolje planirati vrijeme koje će provesti u Parku, lakše će se snalaziti i kretati u njemu jer će znati koliko im vremena treba do pojedinih lokacija ili izlaza, tako da će maksimalno uživati u blagodatima prirode i kulturno-povijesnim znamenitostima.“ ističu iz NP Krka koji su, kako promocijski tako i edukativno, najaktivniji nacionalni park u Hrvatskoj.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje preko Apple i Google trgovina aplikacijama:

iOS (iTunes)

 Android (Google Play) 

Izvor: www.hrturizam.hr

Vaši komentari