Loading...

Nagrada Turistički cvijet za DMK turističke agencije

07.07.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

„Pozivam sve članove da se uključe u akciju kako bismo pokazali kvalitetu naših programa u turizmu posebnih interesa i dokazali da su turističke agencije inovacijama i kvalitetom najbolji promotori hrvatskog turizma“, poručio je predsjednik UHPA-e Boris Žgomba

Kandidacijski postupak za turističku nagradu Turistički cvijet-Kvaliteta za Hrvatsku tradicionalno se provodi u suradnji sa strukovnim udrugama u turizmu, a ove godine je došlo do promjena u sustavu nagrađivanja.  

Uvedene su nove kategorije među kojima je redovnim članovima UHPA-e najznačajnija ona za DMC agenciju godine. Partner na dodjeli nagrade u spomenutoj kategoriji je Udruga hrvatskih putničkih agencija koja će uskoro krenuti sa službenim pozivom na natječaj prema svojim članovima.

„Nagrađivanje DMK turističkih agencija u sklopu jedne od najznačajnijih nagrada u turizmu veliki je uspjeh i poticaj za još bolji rad turističkih agencija u Hrvatskoj. Istaknuo bih kako je uvođenje kategorije DMK rezultat suradnje Udruge hrvatskih putničkih agencija i Udruge putničkih agencija pri HGK (UPA) s nadležnim institucijama, odnosno Hrvatskom turističkom zajednicom i Ministarstvom turizma“, izjavio je predsjednik UHPA-e Boris Žgomba.

Dodao je kako redovni članovi UHPA-e već više od dvije godine rade na razvoju destinacijskog menadžmenta te su se specijalizirali kao destinacijske menadžment kompanije pri UHPA-i, a sudjelovali su na brojnim edukacijama i natječajima HTZ-a.

„Pozivam sve članove da se uključe u akciju kako bismo pokazali kvalitetu naših programa u turizmu posebnih interesa i dokazali da su turističke agencije inovacijama i kvalitetom najbolji promotori hrvatskog turizma“, poručio je predsjednik UHPA-e.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori danas je , 7. srpnja, održana konferencija za medije  organizacijskog odmora godišnje turističke nagrade te je rečeno da se, osmim DMC agencije godine, u postojeću kategoriju nagrada poslovnom sektoru uvode nagrade i za hostele, obiteljski smještaj, charter kompaniju, restorane te seoska domaćinstva.

Također, uvode se izmjene kategorija smještajnih objekata iz skupine hoteli gdje će se nagrade dodjeljivati po kategorijama sukladno posebnoj namjeni: poslovni, kongresni, odmorišni, wellness, mali i prijateljski te luksuzni hotel godine.

Kriteriji za izbor DMK agencije godine temeljit će se na prihodima, kompetencijama zaposlenika, uvažavat će se razvoj poslovanja i uvođenje inovacija te posvećenost društveno odgovornom poslovanju.

Kriteriji za izbor destinacijskih menadžment kompanija trebali bi biti gotovi uskoro, dok će se nazivi nominiranih znati već u rujnu.

Pobjednici svih kategorija bit će proglašeni u listopadu na Danima hrvatskog turizma (DHT).

Vaši komentari