Loading...

Najavljen 3. UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism

21.12.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Događaj je jučer predstavljen u Madridu, a trebao bi se održati u Donostia-San Sebastianu, 8. i 9. svibnja 2017.

Forum organizira UNWTO u suradnji s Baskijskim Kulinarskim Centrom u sklopu aktivnosti UNWTO Gastronomy Network-a. Okupljanje će ispitati povezanost gastronomije, turizma i održivosti, u skladu s već proglašenom glavnom UNWTO temom za 2017. godinu - održivi turizam za razvoj.

Forum se vraća u Španjolsku nakon prošlogodišnjeg gostovanja u Peruu, i održavat će se tu svake dvije godine, odlučeno je.

“Povezanost hrane i kulture čimbenik je motivacije za putovanja, ali i katalist za održivi turizam jer gastronomski turizam ističe ono najautentičnije iz pojedine destinacije”, rekao je glavni tajnik UNWTO-a, Taleb Rifai, prilikom predstavljanja u Madridu.

Forum će okupiti vodeće stručnjake područja gastronomskog turizma, koji će imati priliku diskutirati o najnovijim trendovima i međusobno podijeliti studije slučaja i inovacije u plasiranju proizvoda. Razgovori će se voditi o farm-to-table procesima, razvoju održivih proizvoda, uspješnim javnim politikama i prednostima gastro turizma.

Paralelno sa službenim programom Foruma, osmišljeni su i mnogi prateći sadržaji koji će predstaviti raznoliku gastro ponudu izlagača. Također, UNWTO će prigodom održavanja Foruma izdati drugo izdanje Global Report on Gastronomy Tourism, publikaciju koja prati i analizira trendove u gastro turizmu.

Više o događaju možete pročitati ovdje, a registraciju je moguće izvršiti ovdje

Izvor, foto: UNWTO

Vaši komentari