Loading...

National Geographic Traveller: Travelife među top savjetima za održivo putovanje

13.10.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Travelife je istaknut kao međunarodno priznati certifikat za održivo poslovanje čiji nositelji dokazuju da su u poslovanje implementirali procese održivosti i etičnosti

Ekološka osviještenost i promocija održivosti postali su sastavnica turizma i poslovanja turističkih agencija, što je potvrdio i National Geographic koji je svojevremeno objavio članak u kojem savjetuje turiste kako putovati održivo. Prestižan časopis o putovanjima donosi savjete za raspoznavanje dionika koji su implementirali konkretne mjere održivog poslovanja, od onih koji nisu.

Tako je certifikat Travelife, koji imaju i pojedine članice UHPA-e, National Geographic istaknuo kao putokaz za održivo putovanje s naglaskom da je certifikat zaslužen na temelju niza vanjskih procjena procesa održivog poslovanja u tvrtki, od energetske učinkovitosti do upravljanja otpadom.

Osim toga, NG svojim čitateljima predlaže 10 savjeta o zelenim putovanjima uključujući korištenje lokalnih vodiča u destinaciji i turoperatora koji vode računa o etici u poslovanju i usmjereni su na poboljšanje života lokalnog stanovništva.

Turističke agencije članice UHPA-e u tom smislu predstavljaju primjer dobre prakse i među predvodnicima su u razvoju održivog turizma. Dokazuje to izbor projekta implementacije društveno odgovornog poslovanja kao prijedloga hrvatskog primjera dobre prakse za UN publikaciju „10 godina UNECE Strategije za obrazovanje za održivi razvoj“ te pozivi za sudjelovanje na konferencijama u organizaciji Europske komisije i obrazovnih institucija.

Rezultat je to osviještenosti i osposobljenosti stotinjak djelatnika turističkih agencija, turističkih pratitelja i vodiča za implementaciju društveno odgovornog poslovanja stečenih kroz edukaciju i potvrđeni osobnim certifikatom „Travelife Sustainability Manager“.

Korak dalje otišle su agencije koje su usklađenost s Travelife kriterijima održivog poslovanja dokazale te nakon audita stekle Travelife Partner certifikat.(ip,dk)

UHPA-ine članice s Travelife Partner certifikatom su:

Adriagate d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agencija/298

DC Travel d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agency/766

Fiore d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agencija/228

Globtour Event d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agencija/255

Huck Finn d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agencija/274

Ilijada d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agencija/992

Maricom d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agency/162

M-G Express d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agency/310

Petros d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agencija/291

Radmanove Mlinice – Kaštel Slanica   http://www.uhpa.hr/agencija/300

Ventula Travel - Uljara Vukšić d.o.o.   http://www.uhpa.hr/agencija/764

Vaši komentari