Loading...

Noć muzeja 27. siječnja 2017.

27.01.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Tema manifestacije je ''Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo''

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva (HMD) u petak, 27. siječnja 2017. godine održat će se manifestacija ''Noć muzeja u Hrvatskoj'' s ciljem provođenja aktivnosti na percipiranju muzeja kao baštinskih ustanova, ustanova identiteta i muzeja kao nezaobilaznog dionika u održivom razvoju turizma. 

Ove godine u ''Noći muzeja'' sudjelovat će 230 muzeja, galerija i udruga te drugih baštinskih ustanova u 111 gradova i općina diljem Hrvatske. Pod naslovom ''Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo'', kroz brojna programska događanja istaknut će se važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne glazbene baštine koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, kao i značaj glazbe i njenih stvaratelja u povijesti i u suvremenom društvu. 

Hrvatsko muzejsko društvo će na suradnju i partnerstvo pozvati Muzičku akademiju u Zagrebu, Muzičku akademiju u Splitu, Glazbenu akademiju u Osijeku, glazbeno-scenske, baštinske, znanstvene i druge ustanove i udruge te muzikologe, teoretičare i novinare koji se bave glazbom.

Autorice koncepcije programa, idejne začetnice i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić koje su još 2005. godine pokrenule akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. 

Program će trajati od 18 sati do 1 sat iza ponoći, a ulaz je besplatan.

Više informacija o manifestaciji možete pogledati ovdje

Vaši komentari