Loading...

Noć muzeja 31. siječnja

20.01.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Muzeji Hrvatskog zagorja i Muzej grada Zagreba, pridruženi članovi UHPA-e, pripremili su bogat i zanimljiv program, a ulaz je slobodan

U petak, 31. siječnja, diljem Hrvatske počinje deseta Noć muzeja, koja se svake godine održava posljednji petak u siječnju.

Na području Krapinsko-zagorske županije bogat program za posjetitelje pripremili su muzeji koji djeluju u sklopu Muzeja Hrvatskog zagorja, a u metropoli dobro je posjetiti Muzej grada Zagreba. U većini muzeja program počinje u 18 sati, ali za potpune informacije posjetite mhz.hr i mgz.hr.

Ostavština Milke Trnine

Noć muzeja 2014. u Muzeju grada Zagreba tematizirat će izložbu Milka Trnina – svjetska operna diva koja će biti otvorena za posjetitelje uz stručna vodstva i prigodni glazbeni program. Kao i prethodnih godina, moći će se razgledati stalni postav, a u dvorištu Muzeja okrijepiti kuhanim vinom, čajem i fritulama. Predviđeno trajanje programa je do jedan sat iza ponoći

Vještice iz Muzeja

Program Muzeja seljačkih buna za Noć muzeja započeti će u 18 sati otvorenjem izložbe o Jeli Futakovici i odjecima progona vještica u Hrvatskoj u ranome novom vijeku. 

Nepoznati pokloni

U muzeju "Staro selo" Kumrovec posjetitelji će moći po prvi puta razgledati poklone Josipu Brozu koje je kao predsjednik Jugoslavije dobivao u raznim prilikama.

Muzej krapinskih neandertalaca – Krapina priprema modni i glazbeni spektakl, a rezervacija ulaznice je obavezna. U muzej se ulazi na svaki puni sat (od 18:00 do 23:00 sata)  uz obavezno predočenje kupona.

Legende i priče iz Velikog Tabora i okolice

Kostimirano stručno vodstvo Legende i priče iz Velikog Tabora i okolice donosi niz zanimljivih priča koje su se uspjele sačuvati do naših dana. Zašto se Veliki Tabor naziva i Vingrad, postoji li tajni izlaz iz Taborgrada, kako je Veronika Desinićka spasila Taborgrad uz pomoć stršljenova i još mnogo toga.

Galeriji Antuna Augustinčića – Klanjec bit će otvorenje izložbe Vojina Hraste, mladog kipara.

Vaši komentari