Loading...

Nova akcija za posjetitelje NP Plitvičkih jezera

26.06.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

S ulaznicom za Plitvice besplatno i u druga zaštićena područja Like

Nacionalni park Plitvička jezera nudi posjetiteljima uz plaćenu ulaznicu vaučer za besplatan ulazak na osam zaštićenih područja "Lika destinacije". Koliko će se vaučera izdavati ovisit će o procjeni utjecaja broja posjetitelja na pojedine zaštićene dijelove prirode.

Posjetiteljima će tako po prvi puta biti omogućeno da u sklopu ljetne cijene ulaznica bez dodatnog plaćanja razgledaju i Memorijalni centar Nikola Tesla, nacionalne parkove Sjeverni Velebit, Paklenicu, te Park prirode Velebit - uvalu Zavratnica, Baraćeve špilje, Pećinski park Grabovaču i Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda.

Na Plitvicama se turizam nakon koronakrize oporavlja iako nije dosegao ni polovinu broja prodanih ulaznica u ovo doba prošle godine, ali broj posjetitelja raste, među kojima je sve više stranaca.

"Na svakoj od destinacija je da uz redovnu ponudu osmisli dodatne sadržaje - smještaj, kajaking, gastronomsku ponudu i slično, a o kretanju na terenu vidjet će se koliko će vaučera NP Plitvice moći ponuditi svojim posjetiteljima, svakako ne svima, jer broj se mora ograničiti na razinu održivog turizma", rekao je ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: NP Plitvička jezera i MINT

Foto: UHPA

Vaši komentari