Loading...

Nova Smart City usluga u Dubrovniku

30.07.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Za kupnju online vaučera za zaustavljanje u zoni posebnog prometnog režima

Grad Dubrovnik pokrenuo je novu e-uslugu na službenoj internetskoj stranici gradske uprave – internetsku trgovinu za kupnju online vaučera za zaustavljanje u zoni posebnog prometnog režima.

Riječ je o još jednoj u nizu Smart City mjera s ciljem bolje koordinacije i upravljanja prometom u kontaktnoj zoni stare gradske jezgre, koja je najviše opterećena za vrijeme gužvi.

Naime, ovom uslugom turističke agencije i vlasnici vozila moći će kupiti online vaučere prema raspoloživim vremenskim razdobljima, čime će se značajno ubrzati proces na terenu u zoni posebnog režima. Za vaučere kupljene na internetu, djelatnici neće morati izrađivati račun i vršiti naplatu vozačima autobusa i turističkim vodičima.

Do kraja godine online kupnja će biti dodatna mogućnost, uz trenutni način naplate, a od 2020. godine se u potpunosti prelazi na online formu vaučera.

Podsjetimo, Odlukom o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8 + 1) u zoni posebnoga prometnog režima, uređuje se zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa i osobnih automobila u širem području oko povijesne jezgre grada.

Više pročitajte ovdje.

Internetsku trgovinu za kupnju vaučera možete pronaći ovdje.

Izvor: HrTurizam

Foto: Grad Dubrovnik

 

Vaši komentari