Loading...

Nove biciklističke trase na području Grada Malog Lošinja

20.11.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Vodeći turistički dionici na Lošinju uređuju dvije biciklističko-pješačke trase „Blueline“ i „Stonewalls trail“

Nastavno na Master plan bike turizma otoka Lošinja, Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Jadranka d.d. i Lošinjska plovidba turizam d.o.o. potvrdili su spremnost  razvijanja cikloturizma te stvaranja "Bike friendly" destinacije. Potpisali su sporazum o suradnji na provedbi projekta uređenja  pješačko - biciklističkih trasa na području Grada Malog Lošinja.

U ime institucija sporazum su potpisali Ana Kučić, gradonačelnica Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković, direktor TZ Grada Malog Lošinja, Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke d.d. i Marina Brajković, predsjednica uprave Lošinjske plovidbe Turizam d.o.o.

Ovim sporazumom definira se uređenje dvije biciklističko-pješačke trase. „Blueline“ trasa dužine 25 km koja spaja istočnu i zapadnu obalu otoka Lošinja. Proteže se od Sunčane uvale, Čikata preko Malog Lošinja do Rovenske u Velom Lošinju gdje gravitira najveći broj smještajnih objekata na području Malog i Velog Lošinja.

Druga trasa dužine 15 km i naziva „Stonewalls trail“ polazi od Nerezina, preko rodnog mjesta Svetog Gaudencija - Tržića do antičkog grada Osora. Poznata je po kulturnoj i prirodnoj baštini - brojnim očuvanim suhozidima te prekrasnim pogledom na planinu Osoršćicu s jedne strane i Puntu Križa s druge, morske, strane.

Biciklizam je posljednjih godina vrlo popularan u Europi i svijetu te jedan od za nas najvažnijih proizvoda s kojim možemo produžiti turističku godinu, a s novim trasama „Blueline“ i „Stonewall trails“ stvaramo novi turistički proizvod otoka Lošinja. Predviđeni rok završetka uređenja trasa je 5 godina uz godišnja zajednička ulaganja svih partnera od cca 2,5 milijuna kuna što će se definirati za svaku poslovnu godinu zavisno od zahtjevnosti pojedine faze projekta objasnio je Dalibor Cvitković direktor TZ Grada Malog Lošinja.

Osim ulaganja u staze, na području Grada Malog Lošinja radit će se na unaprjeđivanju svih ostalih usluga vezanih za bike turizam, od smještaja, gastronomije, transporta, prirodnih doživljaja, biciklističkih usluga, do jačanje lokalne scene sa što većim uključivanjem lokalnog stanovništva.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZ Grada Malog Lošinja

Vaši komentari