Loading...

Novi panoramski vidikovac u NP Plitvička jezera

19.07.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Rasteretit će postojeći i omogućiti većem broju posjetitelja uživanje u pogledu na Veliki slap

U Javnoj ustanovi Nacionalni park Plitvička jezera otvoren je novoizgrađeni panoramski vidikovac. Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević istaknuo je kako će se novim vidikovcem rasteretiti iznimno posjećen postojeći i omogućiti većem broju posjetitelja uživanje u jednom od najljepših pogleda na svijetu, na plitvički Veliki slap. Kovačević je naglasio kako su vidikovac izgradili sami radnici Nacionalnog parka specijaliziranih za održavanje i gradnju staza i mostova, na što je iznimno ponosan.

Ministar turizma, Gari Cappelli pozdravio je ulaganja NP Plitvička jezera u infrastrukturu koja doprinosi poboljšanju ukupnog turističkog proizvoda.

Plitvička jezera su dobro predstavljen i valoriziran fenomen kojem se divi cijeli svijet i što najbolje pokazuje stalni porast broja posjetitelja, posebice iz dalekih zemalja poput Japana čiji je broj ove godine porastao za više od četrdeset posto. Također, važan je podatak da od ukupnog broja turista koji posjete Republiku Hrvatsku, deset posto njih posjeti i Nacionalni park Plitvička jezera. Drago mi je da Nacionalni park i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike surađuju na planiranju vezano uz obnovu infrastrukture, posebice hotela i drugih smještajnih kapaciteta, jer je poznato da gosti koji borave u hotelima s četiri ili pet zvjezdica borave u Hrvatskoj čak mjesec dana duže od onih smještenih u objektima niže kvalitete“, rekao je ministar Cappelli.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: MINT

Foto: UHPA by N.L.

Vaši komentari