Loading...

Novosti iz zakona usvojenih ove godine

24.10.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Od iduće godine stupaju na snagu izmijenjeni zakoni o turističkim zajednicama i o turističkim članarinama

Ove godine u Saboru su osvojeni zakoni o turističkim zajednicama, o turističkim članarima i turističkoj pristojbi, koji je već stupio na snagu, dok prva dva stupaju na snagu 1. siječnja 2020. godine. Ministar Gari Cappelli na završnom sastanku koordinacijske radne skupine zadužene za predstavljanje i upoznavanje 'terena' s novostima iz izmijenjenih zakona kazao je kako se pokreće nova kvalitetnija dionica u sustavu turističkih zajednica i ukupno u hrvatskom turizmu usklađena s trendovima destinacijskog menadžmenta i održivog upravljanja turizmom,

"Mislim da smo sada došli do kraja s time i da su prihvaćene promjene koje uvode ti zakoni. To znači i da će HTZ postati ono što je, po meni, oduvijek trebala biti - agencija za promociju, marketing i PR koja se ne bavi administracijom nego isključivo nacionalnom promocijom, brendom, tržištima i sličnim, dok turističke zajednica, od županijskih na niže, dobivaju mogućnost okrupnjavanja odnosno udruživanja s ciljem kvalitetnije zajedničke promocije i boljih rezultata", istaknuo je Cappelli.

Dodaje kako je slijedom tih zakona u tijeku i izmjena 20-ak pravilnika, a do kraja ove godine se još očekuje i novi zakon o turističkom zemljištu, što će također, kaže, označiti određenu promjenu u turizmu i potaknuti investicije.

Cappelli je poručio i da je puno toga dobrog do sada odrađeno u turizmu i sustavu turističkih zajednica te da je Hrvatska postala prepoznatljiva u svijetu, no novo vrijeme i trendovi na tržištima traže promjene.

Na završnom koordinacijskom sastanku rečeno je i kako se uz ostale promjene iz ta tri zakona uvodi i paušal turističke pristojbe za pomoćne krevete, koji će biti isti kao i za ostale krevete jer se u većini slučajeva koriste kao redovni. 

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: MINT

 

 

 

Vaši komentari