Loading...

Objavljen popis sajmova za 2020. godinu

26.07.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Novina je da HTZ snosi 50% troškova uređenja za suizlagačko mjesto dok se predviđena sredstva ne iscrpe

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice (HTZ) objavio je popis sajmova u 2020. godini na kojima se nudi mogućnost suizlaganja.

Prijašnjih godina suizlagači su mogli zakupiti manje ili veće suizlagačko mjesto. Novost je da od 2020. godine, HTZ nudi mogućnost zakupa samo pulta i korištenja zajedničkih stolova suizlagača. Cijena tog mjesta biti će 50% niža od većeg mjesta, a 30% niža od manjeg mjesta. Suizlagačko mjesto za INFO PULT BEZ STOLA je moguća samo na sajmovima za široku publiku, a ne i za poslovne sajmove.

Elementi štanda s kojim će se HTZ predstavljati na sajmovima u 2020. godini prema potrebi omogućit će više prostora oko pultova suizlagača na sajmovima za široku publiku, a fotografije trenutnog štanda mogu se vidjeti ovdje

Također, novost je da Suizlagač za nastup na štandu HTZ-a plaća trošak zakupa, koji definira organizator sajma te 50% troška uređenja koji definira tehnički izvođač odabran putem javnog natječaja dok preostali iznos uređenja snosi HTZ  sa 50% troškova uređenja na općim sajmovima (opći, nautički, kamping) i sa 100% na kongresnim burzama za koje je direktno nadležan Kongresni odjel.

Budući su sredstva za troškove uređenja suizlagačkih mjesta u budžetu HTZ-a ograničena, ista će moći iskoristiti subjekti koji će dostaviti ugovore/prijavnice dok se sredstva ne iscrpe. Ukoliko se sredstva potroše prije završetka prijava za suizlaganje, HTZ više neće moći snositi troškove uređenja te će suizlagači biti u obvezi platiti puni trošak uređenja za svoje suizlagačko mjesto.

Cijena suizlaganja varira u o odnosu na veličinu suizlagačkog mjesta, a obuhvaća cijenu zakupa i uređenja štanda koju se zakupnik-suizlagač obvezuje podmiriti HTZ-u.

Preporučeni rok prijava za sajmove u prva četiri mjeseca je najkasnije do rujna, a za jesenske sajmove najkasnije do kraja godine, ali sve dok ima slobodnih mjesta moguće se prijaviti na ponuđene sajmove.

Vezano za nautički sajam BOOT Düsseldorf (18.-26.1.2020.), dogovorena je šira suradnja HTZ-a i HGK, u cilju ostvarivanja što veće uočljivosti i prepoznatljivosti Hrvatske kao poželjne nautičke destinacije. HGK će sufinancirati uređenje štanda sa 50% svojim članicama, tako da članice HGK neće uopće plaćati troškove uređenja, budući da i HTZ snosi troškove od 50% vezano za uređenje.

Za sva dodatna pitanja stoji na raspolaganju cijeli Odjel za sajmove i poslovne prezentacije - Marko Ćorić, Sara Ledenko, Martina Aničić i Mirjana Resner.

Više o suizlaganju s HTZ-om pročitajte ovdje.

Sajmovi u organizaciji Glavnog ureda gdje se nudi mogućnost suizlaganja pogledajte ovdje.

Opći uvjeti suizlaganja na hrvatskom i engleskom.

Ugovor o suizlaganju na hrvatskom i engleskom.

Izvor i foto: HTZ

 

 

Vaši komentari