Loading...

Objavljen poziv za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN)

24.06.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Hrvatska turistička zajednica objavila je poziv na temu „Zdravstveni i wellness turizam“

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) za 2019. godinu na temu „Zdravstveni i wellness turizam“. Cilj ovogodišnjeg EDEN izbora je nagrađivanje i promicanje netradicionalnih turističkih destinacija koje svoju turističku ponudu temelje prvenstveno na wellness segmentu te načelima održivog razvoja, doprinoseći time posjećenosti tijekom cijele godine, a osobito u razdoblju izvan glavne sezone. 

„Zdravstveni turizam najbrže je rastući dio turističke industrije. Siguran sam da će hrvatske destinacije prepoznati priliku za dodatnom promocijom kroz ovogodišnju temu posvećenu zdravstvenom turizmu, odnosno kroz projekt EDEN koji potiče daljnji razvoj i vidljivost onih destinacija koje imaju velik, ali nedovoljno iskorišten turistički potencijal“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Projekt EDEN provodi se u suradnji s Europskom komisijom, koja definira opće smjernice, uvjete i kriterije odabira, a države koje sudjeluju u projektu organiziraju i provode izborni postupak na nacionalnoj razini. Hrvatska pobjednička destinacija će, osim na stranicama HTZ-a, biti promovirana i putem službene stranice Europske komisije. Također, pet najviše rangiranih destinacija, odnosno pobjednik i četiri destinacije finalista, bit će predstavljene kao primjeri dobre prakse i pozvane da se pridruže europskoj EDEN mreži koja promovira destinacije održivog turizma.

Javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti objavljen je na mrežnim stranicama HTZ-a, a rok za podnošenje kandidatura je 9. kolovoza 2019. godine.

Izvor i foto: Hrvatska turistička zajednica & EDEN
 

Vaši komentari