Loading...

Objavljen radni dokument o nautičkom turizmu

20.04.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Usmjeren je na razvoj novih vještina i inovacija te na održivost i integraciju politika Europske unije

Europska komisija izradila je radni dokument o nautičkom turizmu s ciljem ostvarivanja većeg rasta i otvaranja novih radnih mjesta u obalnom i pomorskom turizmu. Dokument je usmjeren na razvoj novih vještina i inovacija te na održivost i integraciju politika Europske unije.

Prema procjenama studije „Assessment of the impact of Bussiness Development Improvements around Nautical Tourism“ sektor nautičkog turizma godišnje stvara do 234 000 novih radnih mjesta, dok se polovina gospodarskih aktivnosti u europskom obalnom turizmu odvija na Sredozemlju, te značajan dio na Sjevernom moru, Atlantiku i Baltičkom moru. 

Prema istraživanju o nautičkom turizmu, ukoliko bi države članice ugovorile zajedničku profesionalnu licencu, prihodi od chartera bi značajno porasli, a u slučaju primjene međunarodnog certifikata kompetencije (ICC) za privatne licence prihodi od iznajmljivanja porasli bi sa 240 milijuna eura na 270 milijuna eura godišnje. 

Također se predlaže i rješavanje problema ilegalnog odlaganja i nezbrinjavanja istrošenih brodova, što bi dovelo do stvaranja dodatnih prihoda za demontažnu industriju i otvaranja novih radnih mjesta.

Radni dokument dostupan je ovdje.

 

Izvor: HrTurizam.hr 

Vaši komentari