Loading...

Održana druga radionica umrežavanja u Crnoj Gori

07.11.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Druga radionica umrežavanja za predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora u okviru projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“, održana je 27. i 28. listopada 2016., u Crnoj Gori

Dvodnevnoj radionici prisustvovalo je 15 predstavnika privatnog sektora i 12 predstavnika civilnog. Kroz interaktivno predavanje Nives Ivelje i Sande Rakočević sudionici su se kroz temu "Uloga organizacija civilnog društva u volonturističkim programima" upoznali sa značenjem volonterstva i njegovim doprinosom zajednici i društvu, tko može biti nositelj volonterskih programa te što to sve podrazumijeva.

Romana Lekić, profesorica s veleučilišta VERN', predstavila je temu "Volontiranje kao poizvodi iskustva i doživljaja u turizmu novog doba" te smatra kako je volonturizam kao novi oblik ponude alternativa masovnom turizmu. Razlika između te dvije vrste turizma jest dubina i iskustvo koje turist doživljava.

Tea Golja, profesorica sa sveučilišta u Puli, kroz temu "Razvoj destinacije i međusektorske suradnje" objasnila je da se kultura ne odražava samo u muzejima već da ukupnu kulturu čine ljudi koji imaju svoj lokalni identitet. 

Sudionici su u vježbama analiziranja destinacija u kojima bi organizirali volonturističke programe primijetili da je potreban rad i edukacija lokalnog stanovništva, proširivanje gastronomske ponude te prilagođavanje terena osobama s invaliditetom i ulaganje u smještajne kapacitete. Dio uloženih sredstava bi se vraćao u lokalnu zajednicu, a volonturisti bi utjecali na oživljavanje destinacije. 

Vaši komentari