Loading...

Održana izvanredna Skupština UHPA-e

13.02.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Sjednica je održana 11. veljače u Zadru

Izvanredna Skupština Udruge hrvatskih putničkih agencija natpolovičnom većinom odlučila je da Željko Trezner ostaje na mjestu direktora UHPA-e te je natpolovičnom većinom glasova donijela odluku da će iduća sjednica Skupštine ujedno biti izborna.
 
Predsjednik UHPA-e Boris Žgomba, po završetku sjednice, poručio je da UHPA nastavlja dalje s radom.
 
"UHPA nastavlja funkcionirati normalno, kao i do sada, a sazivanje izvanredne i stavljanje buduće Skupštine kao izborne, potvrda je da institucije Udruge funkcioniraju", izjavio je Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e. 
 
Na izvanrednoj sjednici u Zadru, 11. veljače, bili su prisutni predstavnici 69 redovnih članova UHPA-e koji su raspolagali sa 128 punomoći odsutnih članova. Stoga se na sjednici, kako je utvrdila Verifikacijska komisija, glasovalo s ukupno 324 bod glasa od mogućih 405 bod glasova. Mandat direktora potvrđen je sa 169 glasova, dok je odluku da iduća Skupština ujedno bude i izborna donijelo 167 bod glasova.
 
Predsjednik UHPA-e Boris Žgomba zahvalio je sudionicima izvanredne Skupštine na kvalitetnoj i argumentiranoj raspravi o točkama dnevnog reda te o funkcioniranju i modalitetu rada Udruge.
 
Skupština je usvojila Izvještaj direktora o poslovanju UHPA-e u periodu od 01.01.2010. do 31.12.2014. te Izvješće o radu UHPA-e i financijsko izvješće od 01.01. do 31.12.2014. s revizijskim nalazom.
 
Predsjednik UHPA-e je istaknuo da je na Skupštini dogovoreno pokretanje rasprave o mogućoj promjeni koncepta rada UHPA-e, o izmjenama Statuta i Etičkog kodeksa. Također je dogovoreno da se u nadolazećem periodu članice UHPA-e pozovu na širu raspravu o spomenutim pitanjima kako bi se prikupili prijedlozi za poboljšanje rada i strategija funkcioniranja Udruge. Nakon postizanja konsenzusa oko navedenih pitanja, odabrat će se i odgovorni ljudi koji će voditi Udrugu sukladno dogovorenim strategijama.
 
Podsjetimo, članovi UHPA-e realiziraju oko 80 posto organiziranog turističkog prometa u Hrvatskoj. Udruga trenutno broji 278 redovnih članova, turističkih agencija s preko 500 poslovnica i dvije tisuće zaposlenika u turizmu, te 169 pridruženih članova.

Vaši komentari