Loading...

Održana ''Proljetna marenda'' na prvi dan proljeća

23.03.2014
Turistička zajednica grada Malog Lošinja
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Na inicijativu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, a u suradnji sa Srednjom školom Ambroza Haračića iz Malog Lošinja i grupacijom Lošinj Hotels & Villas održana je simbolično na prvi dan proljeća ''Proljetna marenda''.

Proljetnu marendu je otvorio Gradonačelnik Grada Malog Lošinja Gari Cappelli pozdravivši sve sudionike marende, te naglasivši hvalevrijednu inicijativu Turističke zajednice Grada Malog Lošinja. Napomenuo je kako su trenutno na otoku Lošinju zanimanja kuhara i konobara deficitarna, ali upravo ta zanimanja imaju brojne mogućnosti i benefite, s kojima se učenici moraju upoznati. Osim gradonačelnika, marendi su prisustvovali i dogradonačelnica Ana Kučić, direktorica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić, ravnateljica škole Jelena Bralić, predstavnici Lošinj Hotels&Villas te predstavnici Udruge obrtnika Cres-Lošinj.

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole, ugostiteljske struke (smjera kuhari i konobari), pripremili su za vrijeme trajanja velikog odmora marendu za tristotinjak svojih kolega. Marenda se održala na terasi ispred zgrade Srednje škole Ambroza Haračića, a učenici su imali priliku doživjeti malo drugačiji veliki odmor i isprobati nesvakidašnja jela.

30-ak učenika su sa svojim mentorima Ivanom Lukićem i Milanom Žunićem, sami sastavili jelovnik sa zdravim jelima koja su zatim pripremili i podijelili ostalim srednjoškolcima.

Cjelokupni događaj je popraćen velikim oduševljenjem učenika, te će se ova inicijativa sigurno nastaviti i sljedećih godina, a sve u cilju promocije ovih deficitarnih zanimanja koja svakako imaju veliku budućnost na otoku Lošinju.

Vaši komentari