Loading...

Održana prva sjednica novog saziva Savjeta za razvoj civilnog društva

21.05.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Na konstituirajućoj sjednici sedmog saziva usvojen je Poslovnik Savjeta za razvoj civilnog društva te izabrani predsjednik i zamjenica predsjednika

Prva sjednica 7. saziva Savjeta održana je 20. svibnja 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Ispred UHPA-e sjednici je prisustvovala i Mihaela Turniški, članica Savjeta ispred udruga koje djeluju u području turizma.

Na sjednici je usvojen Poslovnik Savjeta za razvoj civilnog društva te održani izbori za predsjednika i podpredsjednika Savjeta. Nakon javnog isticanja kandidata, za predsjednika izabran je Danko Relić, predstavnik organizacija civilnog društva koje djeluju u području zaštite zdravlja i unaprjeđenja kvalitete življenja, a za zamjenicu predsjednika izabrana je Nikolina Klaić iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao predstavnica državnih tijela.

Podsjećamo, Savjet za razvoj civilnoga društva je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koje djeluje na razvoju suradnje Vlade Republike Hrvatske i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj na provođenju Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva, razvoju filantropije, socijalnog kapitala, partnerskih odnosa i međusektorske suradnje.

Izvor: UHPA

Foto: Vlada RH Ured za udruge

Vaši komentari