Loading...

Održana sjednica Sabora Hrvatske turističke zajednice

15.12.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Na 3. sjednici usvojen je Program rada za 2017. godinu

Danas je održana 3. sjednica Sabora Hrvatske turističke zajednice na kojoj je usvojeno izvješće o obavljenom nadzoru nad poslovanjem HTZ-a za devet mjeseci 2016. godine, ali i rebalans godišnjeg programa rada i financijskog plana za 2016. godinu. Također je usvojen i godišnji program rada te financijski plan za 2017. godinu.

Sjednici su prisustvovali ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

''Po prvi put u posljednjih nekoliko godina Ministarstvo turizma će dobiti veća sredstva iz državnog proračuna i to uvećana za 6 posto u odnosu na sredstva iz ove godine. Do ljetnog raspusta Sabora očekujemo i rješavanje izmjena zakona u nadležnosti Ministarstva zdravlja kako bi se specijalne bolnice mogle baviti zdravstvenim turizmom i tako produljiti sezonu.“, poručio je ministar Cappelli te naglasio da će u sljedećoj godini naglasak biti stavljen na turistički nerazvijena područja, kako na moru, tako i na kontinentu.

S ministrom se složio i direktor Ivičić koji je naglasio da su budžeti za promociju pred i posezone u sklopu Godišnjeg programa rada HTZ-a za 2017. godinu značajno pojačani pa su tako sredstva za ovu namjenu s ovogodišnjih 14,2 milijuna kuna povećana na 26,1 milijun kuna. Također je dodao da je ova godina za hrvatski turistički sektor bila iznimno uspješna što je rezultat rada i doprinosa cjelokupnog sektora.

Dosad ostvareni rezultati pred nas stavljaju i nove izazove u 2017. godini tijekom koje želimo zadržati pozitivna kretanja i trendove rasta. Upravo ćemo zbog toga naglasak staviti na proizvode poput zdravstvenog turizma jer na tom području imamo izuzetno kvalitetne resursne osnove ili kongresnog turizma gdje možemo ponuditi nešto novo u odnosu na konkurentne destinacije.“, izjavio je direktor Ivičić.

Izvor: MINT

Vaši komentari