Loading...

Održana utrka Istraži Konavle

09.10.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U utrci korišteni bicikli kupljeni u sklopu projekta SUD SIT

Istraži Konavle je biciklistička utrka koja se održava drugu godinu za redom, a ovaj put zainteresirani natjecatelji mogli su besplatno koristiti bicikle udruge Agroturizam Konavle koja su financirana u sklopu SUD SIT projekta potporom Europske unije.
 
„Konavle se pokazuju kao pravi raj za aktivnost i rekreaciju uz sustavni razvoj cikloturizma kao rastućeg i održivog oblika turizma, s više od 100 km obilježenih i mapiranih biciklističkih staza u Konavlima“, kažu u Agroturizmu Konavle.
 
U utrci održanoj 27. rujna, osam natjecateljskih ekipa imalo je za cilj u vremenu od dva sata doći do što više konavoskih agroturizama, uzeti iz svakog od njih po jedan proizvod, te ga donijeti na bazno mjesto, u mlinicu u Ljutoj.
 
Podsjetimo, cilj dvogodišnjeg projekta Održivi razvoj turizma posebnih interesa/Sustainable development of Special interest tourism SUD SIT je unaprjeđenje turističke ponude u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Projektne aktivnosti usmjerene su na razvoj turističke ponude u predsezoni i posezoni, a riječ je o izgradnji biciklističkih staza te osmišljavanju novih paket aranžmana prilagođenih potrebama najvećih europskih tržišta na polju gastronomije, enologije, aktivnosti u prirodi, aktivnog odmora, planinarenja, itd.
 
Partneri projekta su Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) i Udruga Agroturizam Konavle. Za realizaciju projekta, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) je osigurala bespovratna novčana sredstva Europske komisije u iznosu od 119.037 eura kroz IPA prekogranični program Hrvatska-Crna Gora. Crnogorski nositelj projekta je Općina Tivat u partnerstvu s Turističkom organizacijom Tivat i Javnim poduzećem „Komunalno“ Tivat. Ukupna vrijednost projekta je 351.847 eura. Projekt sufinancira Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.
 
 
Za sadržaj su odgovorni Udruga hrvatskih putničkih agencija i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. 

Vaši komentari