Loading...

Održani 2. Dani UHPA-e

03.04.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Godišnji susret članica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održan je od 23. do 25. ožujka 2017. godine u Biogradu na Moru

Ovogodišnji skup prošao je u ozračju dvadeset i pet godina postojanja UHPA-e, a osim 100-tinjak predstavnika turističkih agencija sudjelovali su i njihovi dugogodišnji partneri te predstavnici Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

U sklopu Dana UHPA-e održana je i skupština Udruge pod predsjedanjem novog predsjednika Tomislava Faina  koji je istaknuo da će u četiri godine mandata na čelu UHPA-e nastojati zadržati ugled kojeg Udruga ima, kao i partnerstvo s Ministarstvom turizma i HTZ-om, a pogotovo u kreiranju izmjena zakonskih propisa koji reguliraju rad turističkih agencija. Sjednici skupštine nazočili su ministar turizma Gari Cappelli i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Ministar Cappelli naglasio je važnost turističkih agencija, osobito u razvoju DMK, odnosno programa posebnih interesa i usluga. Istaknuo je da je Ministarstvo o turizma u završnim razgovorima oko donošenja novog Zakona o pružanju usluga u turizmu. Prema ministru Cappelliju, ministarstvo i turističke agencije vrlo su blizu potpunoj usuglašenosti stajališta o novom zakonu te dodao: ''Blizu smo rješenjima koja će pojednostaviti rad agencija, registraciju i sve ono što je do sada administrativno bilo daleko teže. Turističke zajednice, na neki način, vidimo kao organizacije za destinacijski menadžment, a upravo njih vidimo kao nešto sasvim drukčije koje su na terenu upravo dokaz destinacije kakva treba biti.'' 

Dvodnevni program obuhvatio je brojna stručna predavanja, B2B radionice i prezentacije. Održana je i panel-rasprava o značaju turističkih agencija u hrvatskom turizmu te prezentacije Javnog poziva Ministarstva turizma „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i Javnog poziva HTZ-a za dodjelu DMK u 2017. 

Dvodnevni program završio je svečanom dodjelom zahvalnica inicijatoru osnivanja, bivšim predsjednicima i direktorima UHPA-e, partnerima, ustanovama i institucijama s kojima UHPA surađuje te vjernim članovima koji su s UHPA-om više od 20 godina.

Dobitnici zahvalnica za 25 godina članstva:
 
1. Aurea International d.o.o.
2. DC travel d.o.o.
3. Globtour Event d.o.o.
4. Kompas Zagreb d.d.
5. Putnička agencija Atistria – Arenaturist d.d.
 
Dobitnici zahvalnica za dugogodišnje članstvo:
 
1. Atlant putnička agencija d.o.o.
2. Atlantis travel d.o.o.
3. Bantel travel d.o.o.
4. Croatia airlines d.d.
5. Grand hotel Adriatic d.d.
6. Gulliver travel d.o.o.
7. Hrvatski ferijalni i hostelski savez
8. Ilmo turizam d.o.o.
9. Integral Zagreb d.o.o.
10. Kontakt tours d.o.o.
11. Mag tours d.o.o.
12. Marbis d.o.o.
13. Mare-panonium tours d.o.o.
14. Marina tours d.o.o.
15. Marine air d.o.o.
16. Marivaturist d.d.
17. Nacionalni park Plitvička jezera
18. Nik d.o.o.
19. Obzor putovanja d.o.o.
20. Orion tours d.o.o.
21. Panturist d.d.
22. Pbz Card d.o.o. travel agency
23. Penta d.o.o.
24. Petros d.o.o.
25. Travelana d.o.o.
26. Turistička zajednica Grada Zagreba
27. Uniline d.o.o.
28. Varaždintours d.o.o.
 
Foto: UHPA i Ante Barjašić
 
 
 

Vaši komentari