Loading...

Održani treći Dani UHPA-e u Crikevnici

26.03.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Godišnje okupljanje turističkih agencija održalo se od 22. do 24. ožujka 2018. u hotelu Omorika u Crikvenici, UHPA-inoj domaćoj destinaciji godine 2017./2018. godine

Treći Dani UHPA-e okupili su više od 150 sudionika, turističkih agencija članica UHPA-e, predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruga, predstavnike medija i drugih.

Na službenom otvaranju sudionicima su se obratili gospodin Pero Matić, predsjednik Uprave  Jadran d.d.; Damir Rukavina,  gradonačelnik grada Crikvenice; izaslanik župana Primorsko-goranske županije gospodin Marin Kružić, ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica; gospodin Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice; Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice te gospodin Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

U sklopu Dana UHPA-e održana je i Skupština Udruge kojoj je nazočio ministar turizma gospodin Gari Cappelli te drugi uvaženi gosti. Skupštinom je predsjedao predsjednik UHPA-e gospodin Tomislav Fain, koji je u uvodnom obraćanju istaknuo kako je ove godine agencijama jedan od najvećih izazova prilagodba i primjena novih zakonskih odredbi te predstavio koje će sve aktivnosti UHPA poduzeti kako bi agencijama olakšala prilagodbu novoj zakonskoj regulativi.

Dvodnevni program obuhvatio je sastanke UHPA specijalista te brojne prezentacije partnera na kojima su predstavljene posebne pogodnosti koje je UHPA-a osigurala za svoje članove. Također je održana i panel-rasprava na temu ˝Legislativa u poslovanju turističkih agencija - što nas očekuje u 2018.˝. Panelisti su bili gospođa Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma, gospodin Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije, gospodin Davorin Purgarić, glavni pravni savjetnik HTZ-a, gospodin Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, i potpredsjednik ECTAA-e te gospodin Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e koji je na panelu istaknuo: "Ovu godinu obilježit će izmjena zakona i propisa koji se tiču poslovanja turističkih agencija. Svakako će biti najzahtjevnija prilagodba europskoj legislativi (Direktiva (EU) 2015/2302 o putovanjima u paket aranžmanima i povezanim putnim aranžmanima i Uredba o zaštiti osobnih podataka). UHPA će svojim članovima osigurati pravovremenu i kvalitetnu prilagodbu istima.˝.

U sklopu programa, također su održana i predavanja na teme aktualne, spomenute legislative. 

Na svečanoj večeri, koja se održala u petak 23.03., dodijeljene su zahvalnice članovima, dugogodišnjim partnerima UHPA-e i predstavnicima medija. 

Dani UHPA-e službeno su završili u subotu, 24.03., susretom članova UHPA-e s direktorima predstavništava Hrvatske turističke zajednice na tržištima Austrije, Belgije (Benelux), Francuske, Njemačke, Slovenije i Skandinavije. Cilj sastanka bio je upoznavanje, razmjena iskustva i informacija kako bi se osigurala kvalitetnija suradnja u pogledu dovođenja većeg broja gostiju s tih emitivnih tržišta.

 

Izvor i foto: UHPA

 

Vaši komentari