Loading...

Održava se svjetski turistički sajam ITB u Berlinu

08.03.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Na kojem sudjeluje više od 180 zemalja svijeta

Vodeći svjetski turistički sajam ITB (Internationale Tourismus-Börse) održava se od 6. do 10. ožujka 2019. godine u Berlinu i to u 52. izdanju. Sajam okuplja nacionalne i regionalne turističke organizacije, hotelske tvrtke, organizatore putovanja, prijevoznike, online portale za rezervacije i mnogo drugih pružatelja usluga iz više od 180 zemalja s 5 kontinenata.

Kongres posjećuje 28.000 sudionikaima, a ima preko 105 tematskih događanja od kojih posebno izdvajamo „Future day“, „Destination day“, „ITB mice forum“, „ITB business travel forum“, „ITB young professionals day“, „ITB deep dive sessions“ i „ITB  e travel world day“. Osim toga, govorit će se o klimatskoj promjeni i izazovima održivosti, budućnosti mobilnosti i novim rješenjima transporta, kao i o overtourismu i mjerama upravljanja te novom luksuzu, nematerijalne vrijednosti.

Na sajmu je održana i ceremonija dodjele nagrada filmskog festivala “The Golden City Gate” gdje su tri hrvatska promotivna filma osvojila nagrade. Od prijavljenih 148 promotivnih filmova poznatih destinacija iz cijelog svijeta, ukupno je dodijeljeno 103 nagrade u raznim kategorijama. Tako je promidžbeni film Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije – Dubrovnik Riviera, osvojio drugo mjesto u kategoriji “Regionalni film” , a treće mjesto u istoj kategoriji osvojila je Turistička zajednica Ličko-senjske županije. Promotivni film “We love Zagreb” TZG Zagreba osvojio je drugo mjesto u kategoriji ” City International”. Više pročitajte ovdje.

Također, dodijeljene su i nagrade za najbolje među 'Top100' održivih destinacija svijeta, a među finalistima su se našle dvije hrvatske destinacije, Drniš i Lošinj. Za ulazak među top destinacije bilo je potrebno zadovoljiti 15 kriterija koji ih čine odgovornom i zelenom. 

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Ministarstvo turizma i HrTurizam

Foto:  itb-berlin.de

 

Vaši komentari