Loading...

Održivo poslovanje: Adriagate dobio međunarodni certifikat Travelife Partner

08.04.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Obzirom da je ekološka osviještenost i informiranost današnjih potrošača u sve većem porastu uvjereni smo kako će Travelife, kao međunarodno priznat sustav, gostima dati dodatnu sigurnost u naše usluge i proizvod, kazao je u intervjuu za uhpa.hr Igor Popović koji je, uz Tonija Blaškovića, jedan od osnivača i direktora agencije Adriagate d.o.o.

Zašto se odlučili za certificiranje i zašto Travelife?

Temelj našeg poslovanja je kvalitetna turistička ponuda i profesionalna usluga orijentirana prema individualnim željama i potrebama klijenata. Osim toga,  imamo velik utjecaj na privatni sektor i na preko 3000 dobavljača i partnera.

Ne želeći zanemariti odgovornost prema zajednici i okolišu, nastojimo konstantno unaprjeđivati naše poslovanje te smo se, nakon implementacije sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008, odlučili i na ishođenje Travelife certifikata.

Travelife certifikat nas je privukao svojim prepoznatljivim znakom kvalitete te smo u primjeni principa održivog razvoja vidjeli priliku za poboljšanje poslovanja.

Održivost je trend u svijetu kojeg, smatramo, da i Hrvatska treba pratiti. Svjesni smo prednosti održivog poslovanja prije svega zbog očuvanja prirodnih resursa, a onda i zbog činjenice da sve veći broj gostiju cijeni ekološki samoodrživ proizvod. Zbog svega navedenog želimo biti predvodnici razvoja turizma temeljenog na poštivanju i očuvanju okoliša i kulturne baštine.

Zašto je važno društveno odgovorno poslovanje za agenciju?

Ponosni smo na važnu ulogu koju turistička industrija ima za hrvatsko gospodarstvo, ali smo i svjesni da turizam sa sobom povlači i negativne posljedice. Svojim poslovanjem nastojimo, u najvećoj mogućoj mjeri, povećati pozitivne učinke turizma na destinaciju svodeći na minimum njegovo negativno djelovanje.

Naš proizvod, nezaboravan odmor koji nudimo gostima, podrazumijeva dovođenje turista u destinacije diljem Jadranske obale što svakako utječe na okoliš, ali nastojimo da taj utjecaj bude prihvatljiv za lokalno stanovništvo te da bude održiv u budućnosti. Najveći izazov s kojim se susrećemo jest predstavljanje prednosti ekološkog turizma našim gostima stvarajući poveznicu između gosta, politike održivosti i kvalitete proizvoda.

Koje konkretne promjene ste trebali napraviti za Travelife Partner certifikat?

Adriagate.com temelji svoje poslovanje na koncepciji turizma koji njeguje pozitivan odnos između ekonomije i ekologije. Svjesni činjenice da je očuvani prirodni okoliš temelj turističkog razvoja, u svojoj praksi nastojimo u što većoj mjeri primijeniti politiku održivosti. 

Već smo i prije primjenjivali principe održivog razvoja poslovanju, no rad na uvođenju Travelife certifikata pozitivno je utjecao na navike i način razmišljanja svih zaposlenika te je unaprijedio kvalitetu naše usluge.

Od konkretnih promjena izdvajamo izradu akcijskog plana čime smo posložili i precizirali zaduženja zaposlenika i rokove provedbe što nam je bitno pomoglo u organizaciji provođenja politike održivosti.

Već odavno u agenciji postoji kutak za reciklažu no, potaknuti certifikatom, proširili smo ga te dodatno educirali i potaknuli djelatnike na odgovorno razvrstavanje otpada.

Zbog činjenice da je sve veći broj gostiju društveno i ekološki osviješten te je spreman platiti više za proizvod kreiran prema načelima održivosti, ulažemo svoju energiju kako bi potakli vlasnike smještaja da usklade svoje kapacitete s potražnjom na turističkom tržištu i podupru ekološke standarde kvalitete. Sukladno tome, za  iznajmljivače smo pripremili popis mjera održivog razvoja i zaštite okoliša koje mogu provoditi u svom objektu.

Također, nastojimo u ponudu uključiti što veći broj smještajnih kapaciteta koji su u skladu s lokalnim specifičnostima te dodatno podupirati aktivnosti lokalnih zajednica i podržavati domaće proizvođače i dobavljače.

Što Travelife certifikat mijenja u poslovanju?

Ishođenjem Travelife certifikata dobili smo priznanje da se naša agencija razvija u željenom smjeru,  ali smo se i obvezali aktivno djelovati u pravcu održivog razvoja.  Uvjereni smo kako će Travelife certifikat pridonijeti boljem brendiranju agencije i istaknuti temeljna načela kojima se vodimo u našem poslovanju, a to su poštivanje zakona, ljudskih prava i različitosti, očuvanje prirodnih i kulturno-povijesnih potencijala te doprinos gospodarskom razvoju kako lokalnih zajednica tako i Hrvatske u cjelini.

S obzirom da je ekološka osviještenost i informiranost današnjih potrošača u sve većem porastu, uvjereni smo kako će Travelife, kao međunarodno priznat sustav, gostima dati dodatnu sigurnost u naše usluge i proizvod.  Mišljenja smo kako je društveno odgovorno poslovanje od iznimne važnosti za hrvatski turizam te smo o dobivenom certifikatu obavijestili ključne partnere nadajući se da ih isti potaknuti da i sami usvoje politiku održivosti. 

Vaši komentari