UHPA.hr
Loading...

Opatijska šetnica Lunogomare slavi 110 godina

06.04.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Turistička zajednica grada Opatije predstavila novu mapu šetnice

Lungomare ove godine slavi 110 godina postojanja u svome „punom sjaju“. Davne 1911. godine dovršena je izgradnja obalnog šetališta koja povezuje mjesta na Opatijskoj rivijeri. Tada, prije točno 11 desetljeća, izgrađena je posljednja etapa promenade koja je postala jedan od glavnih simbola Opatije.

Turistička zajednica grada Opatije osmislila je niz aktivnosti s ciljem promocije jedinstvene šetnice koja je motiv brojnih fotografija, umjetničkih djela, ali i lijepih sjećanja brojnih stanovnika i posjetitelja rivijere. Obalno šetalište Franje Josipa I. gradilo se u etapama. Prva etapa građena je od 1885. do 1889. godine, a posljednja, ona do Lovrana, završena je 1911. godine. Upravo je to povod niza aktivnosti Turističke zajednice grada Opatije kojima će se promovirati Lungomare, koji obilježava sklad austrougarske arhitekture u spoju sa stjenovitom opatijskom obalom i prekrasnim pogledom na more.

Lungomare je omiljeno mjesto za šetnju Opatijaca i gostiju Opatije, a te će šetnje dobiti jednu sasvim novu dimenziju zahvaljujući novoj, originalnoj i drukčijoj mapi obalnog šetališta, koja izgledom evocira slavna povijesna vremena, a posjetiteljima prikazuje posebnost šetnice što se proteže obalom od Voloskog do Lovrana, kao i bogatstvo i raznolikost povijesnih i turističkih znamenitosti nanizanih uz Lungomare.

Autor fotografije: Julien Duval

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

 

Vaši komentari