Loading...

Osnovnoškolci iz poplavljene Slavonije besplatno u Zaostrogu

11.08.2014
Eklata d.o.o.
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Iako su posljedice golemih poplava u Slavoniji u posljednje vrijeme prestale biti udarne vijesti, još uvijek ima onih koji stradalima pomažu, na svoj način

Splitska putnička agencija Eklata, specijalizirana za putovanja djece i mladih, u suradnji s osječkim Panturistom i uz potporu TZ Splitsko-dalmatinske županije i Splita, djeci iz poplavljenih krajeva osigurala je besplatno ljetovanje na Makarskoj rivijeri i osmislila program njihova boravka.

Dvadeset učenika osnovnih škola iz poplavljenih općina Gunja i Drenovci, po izboru tamošnje lokalne samouprave, besplatno će ljetovati, od 9. do 16. kolovoza, u Zaostrogu na Makarskoj rivijeri. Za vrijeme osmodnevnog boravka  oni će biti smješteni u specijaliziranom objektu za mlade - Hostelu Eklata, lociranom svega nekoliko metara jedne od najljepših plaža Makarske rivijere. 

Osim kupanja i druženja s vršnjacima iz cijele Hrvatske, koji će se istodobno odmarati u Zaostrogu, mladi Slavonci će sudjelovati u raznim kreativnim radionicama, sportsko-rekreativnim natjecanjima i zabavi. Da bi im boravak na moru bio što raznovrsniji i ugodniji organizirana im je panoramska plovidba neretvanskim lađama i foto safari u delti Neretve, posjet drevnom Klisu i njegovoj uskočkoj utvrdi s posebnim programom u organizaciji pripadnika povijesne postrojbe Kliški uskoci, zatim, razgled Splita, stadiona NK Hajduk, Makarske i franjevačkog samostana u Zaostrogu. 

Na sam blagdan Velike Gospe mladi Slavonci će otploviti do Pelješca i otoka Hvara te posjetiti tamošnje turističke i kulturno povijesne znamenitosti. Druženje u Zaostrogu završit će istog dana uz pjesmu i večernju zabavu s animatorima u hostelu, a sutradan, na blagdan Sv. Roka, oni će se vratiti svojim kućama, barem malo opušteniji i spremniji za školu i probleme što ih očekuju.

Uz agenciju Eklata, specijaliziranu za putovanja djece i mladih, i osječki Panturist ovaj su projekt potpomogle turističke zajednice grada Splita i županije Splitsko-dalmatinske, Općina Gradac, Villa Neretva, pripadnici povijesne postrojbe Kliški uskoci, NK Hajduk, tvrtka Trapes, Franjevački samostan u Zaostrogu i drugi.

"Željeli smo da osnovnoškolci barem na kratko maknu misli od katastrofe koja ih je zadesila te ponesu lijepe uspomene s mora i druženja s vršnjacima", kazao je direktor agencije Eklata Jurica Glavina.

Ovom akcijom svi donatori su pokazali naglašenu socijalnu osjetljivost i društvenu odgovornost u ovim teškim vremenima za žitelje s poplavljenih slavonskih područja, a kako su naglasili neće stati samo na ovome nego će i u budućnosti pomagati koliko budu mogli.

Vaši komentari