Loading...

Otvoren obnovljeni splitski Hotel Park - s pet zvjezdica

01.07.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Ministar Lorencin je prilikom otvorenja Hotela Park istaknuo važnost korištenja europskih fondova i činjenice da je Split dobio hotel s pet zvjezdica

Ministar turizma Darko Lorencin svečano je u utorak navečer otvorio Hotel Park, perjanicu splitskog hotelijerstva, i to nakon više od osam mjeseci obnove u koje je uloženo 10 milijuna eura, od čega je 3,5 milijuna eura sufinancirano iz europskih fondova.

Lorencin je prilikom otvorenja Hotela Park istaknuo važnost korištenja europskih fondova i činjenice da je Split dobio hotel s pet zvjezdica.

Hotelskoj zgradi, na atraktivnoj lokaciji gradske plaže Bačvice, pripojen je aneks te je nadograđen i četvrti kat čime su kapaciteti hotela s 57 prošireni na 73 sobe, uključujući i šest apartmana, a hotel je dobio pet zvjezdica.

U rekonstrukciji su posebno dizajnirane dvoetažne sobe s potpuno opremljenim funkcionalnim uredom. Hotel je dobio i izuzetan novi eno-gastronomski koncept, luksuzni spa centar s fitness dvoranom, vanjski bazen na terasi hotela, zimski vrt i konferencijske dvorane.

Svakako je zanimljivo napomenuti da će se u tom hotelu vrhunski gastro doživljaj nuditi i gostima koji konzumiraju hranu bez glutena i laktoze, ukusne vege menije i sirove delicije "raw food", te "sous vide" kuhanje pod vakumom u trajanju od 24 sata .

Rekonstrukcija Hotela Park započela je 5. listopada 2014. godine. U tom je hotelu 1943. potpisana kapitulacija Italije, u njemu su gostovali i odsjedali predsjednici država i vlada, ministri, političari, kulturnjaci i sportaši. Do sada je u nekoliko navrata bio nagrađivan - od 2004. do 2011. sedam puta.

Izvor: mint.hr

Vaši komentari