Loading...

Ovog vikenda počinje Zagrebački vremeplov

12.04.2013
Turistička zajednica grada Zagreba
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

„Zagrebački vremeplov“ objedinjuje čak devet događanja, koje svako na svoj način pokazuje zagrebačku prošlost i običaje

Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir od ovog vikenda pa sve do 29. rujna, opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već 6. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“. 

„Zagrebački vremeplov“ objedinjuje čak devet događanja, koje svako na svoj način pokazuje zagrebačku prošlost i običaje. 
 
Tako, već u petak, 12. travnja, od 8 do 13 sati kod spomenika Kumici, možete susresti Kumice s Dolca koje će svaki petak i subotu, odjevene u narodne nošnje prodavati sezonsko voće, povrće, „grincek“... oživljavajući sjećanje na tisuće žena - kumica, koje su kroz stoljeća hranile Zagrepčane.  
  
U subotu, 13. travnja, Kraljevi ulice će svečano otvoriti Promenadne koncerte koji se već 14. godinu održavaju subotama od 11 do 13 sati na pozornici Glazbenog paviljona na Zrinjevcu. U isto vrijeme, ali nedjeljama, u parku Maksimir kod Vidikovca, održavat će se Promenadni koncerti u Maksimiru u izvođenju Ansambla salonske glazbe Strauss.
 
Samo srce grada, od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića pretvorit će se u Folklornu scenu. Naime, svake subote od 10 do 12 sati te nedjelje od 11 do 13 sati, članovi folklornih društava pjesmom i plesom dočaravat će običaje zagrebačke okolice i darivati posjetitelje tradicionalnim slasticama ili domaćim voćem.
 
Gornjogradske glazbene vedute očekuju vas vikendima u prijepodnevnim satima, točnije od 10 do 12 sati, kada ćete po starim ulicama i trgovima Gornjega grada moći uživati u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača. Subotama, pak, od 17 do 20 sati Gornji grad u prošlosti oživljavaju kostimirani likovi iz zagrebačke povijesti, kao što su Marija Jurić Zagorka, gradski stražar, kolporter i mnogi drugi.
 
Ovu subotu počinje i Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, koju ćete moći vidjeti svake subote i nedjelje te za Dan grada Zagreba i Dan kravate, s početkom točno u podne na Markovu trgu.
 
Od kraja lipnja, četvrtkom, petkom i subotom Tkalčićeva ulica ponijet će naziv ulice dobre zabave i glazbe jer tada počinje Tkalčijana – nastupi uličnih svirača i zabavljača, a od početka srpnja, petkom će se održavati Plesne večeri na Zrinjevcu.
 
Kompletan program dostupan je putem brošura u našim Turističkim informativnim centrima, kao i na samim mjestima događanja te na: www.zagreb-touristinfo.hr i na facebook stranici Zagrebački vremeplov.
 
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta programi se otkazuju. 

Vaši komentari