Loading...

Ovog vikenda započeo Zagrebački vremeplov

24.04.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Objedinjuje čak osam događanja, koji se održavaju svakog vikenda do 01. listopada te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice

U okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“ trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir od ovog vikenda pa sve do 1. listopada 2017. opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i drugih događanja koja se odvijaju već desetu godinu za redom.

„Zagrebački vremeplov“ objedinjuje čak osam događanja, koji se od Gornjeg grada, Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića ili parkova Zrinjevac i Maksimir, održavaju svakog vikenda te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama u tradicionalnim nošnjama na tržnici Dolac koje svakog petka i subote, kod spomenika kumici, nude autohtone proizvode ovoga kraja.

Ovu sezonu Zagrebačkog vremeplova otvorio je u subotu Promenadni koncert na Zrinjevcu, a ljubitelji valcera, evergeena i serenada moći će uživati u navedenim koncertima svake subote tijekom kolovoza.

Vikendima u prijepodnevnim satima posjetitelji će također moći uživati u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača na trgovima i ulicama Gornjega grada, a na raznim lokacijama u centru pjesmom će ih dočekati KUD-ovi koji predstavljaju Folkornu scenu.

U društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti moći će prošetati po Gornjem gradu, svake subote i nedjelje od 17.00 do 20.00 sati, te na Trgu bana Jelačića subotama od 10.00 do 13.00 sati. Tu su još i Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, Promenadni koncerti u Parku Maksimir, a u ljetnim mjesecima Tkalčijana te Plesne večeri.

Sva događanja u sklopu Zagrebačkog vremeplova su besplatna, a kompletan program dostupan je putem brošura u Turističkim informativnim centrima, kao i na samim mjestima događanja.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.

 

Kontakt

Ivana Mahnić

TZ Grada Zagreba
tel: +385 1 4898533; 4898500
fax: +385-1-4814340
e-mail: ivana.mahnic@infozagreb.hr
 

Izvor: TZ Grada Zagreba

Vaši komentari