Loading...

Petros korak po korak do održivog turizma

02.09.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Zbog interesa za zaštitu okoliša i racionalno korištenje energije sama agencija imala je povlastice jer je došlo do poboljšanja i ušteda, kazala je Maja Donadić iz agencije Petros nakon što je postala jedan od rijetkih menadžera održivosti u Hrvatskoj

Donosimo seriju intervjua sa zaposlenicima naših agencija koje su se odlučile pridružiti svjetskoj inicijativi za održivi turizam Travelife. Danas pročitajte intervju s Majom Donadić iz agencije Petros koja će unutar agencije biti na čelu tima za uvođenje standarda održivog turizma Travelife.

Zašto ste se odlučili uključiti u Travelife?

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) i ekološki standardi u turističkoj agenciji Petros su prepoznati kao jedini način ispravnog suvremenog poslovnog modela. Implementacija Travelife standarda omogućava agenciji stalno poboljšanje poslovanja prema održivosti te unaprjeđenje usluga koje pružamo našim gostima. Raduje me što ću, kao koordinator održivosti, od početka sudjelovati u postupku uvođenja Travelifea u našu agenciju.

Na koji način ste već sad održivi?

Počeli smo korak po korak. Osim što smo u većoj mjeri počeli koristiti reciklirani papir, odlučili smo se na poticanje slanja promotivnog materijala i brošura preko interneta. Nakon radnog vremena obavezno gasimo sva računala, svijetla i ostale aparate. Papir i plastiku odvajamo i recikliramo, a koristimo obostrani print. Time pokazujemo naš interes za zaštitu okoliša i racionalno korištenje energije, ali moramo priznati kako je sama agencija imala povlastice jer je došlo do poboljšanja i ušteda.

Kako planirati poslovanjem doprinijeti održivosti u cjelokupnom turizmu?

Posebnu pozornost obratiti ćemo na odabir dobavljača. Naime, dugoročni cilj je poslovati s održivim dobavljačima Također, polaznici Petrosovog tečaja za turističke pratitelje od studenog 2013. bit će  upoznati Travelife standardom.

 

 

Vaši komentari