Loading...

Počinje Croatian Travel Festival 2019.

20.05.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Zaljubljenici u putovanja i svjetski putnici okupljaju u Šibeniku

Dugovječna šibenska kulturna manifestacija, Croatian Travel Festival, ovogodišnjim će izdanjem nadmašiti sva prethodna. Osmu godinu za redom Šibenik postaje kulisa razmjene putničkih iskustava kroz 23 zanimljiva predavanja, koja će 33 predavača održati na 4 lokacije (klub Azimut, tvrđava sv. Mihovil, Trg Ivana Pavla II, Trg 4 bunara) od 20. – 26. svibnja 2019. godine.

Dva dana festivala rezervirana su za ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika “Adria Aid – za čisti Jadran!” koji je započeo 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Treći dan festivala obilježit će izložba putopisne fotografije Jurice Galića, te putopisni kviz. Četvrti dan publika će čuti zanimljive priče šibenskih avanturista i putnika s njihovih ekspedicija, kroz niz od tri predavanja u klubu Azimut. Od petka do nedjelje na festivalskim pozornicama izmjenjivat će se poznata i manje poznata imena u svijetu putovanja sa svojim uzbudljivim pričama s dalekih putovanja. Održat će se i šesta po redu dodjela nagrada Dijana Klarić u pet kategorija te koncert grupe Pavel. Organizator s posebnim zadovoljstvom najavljuje i vrhunac Festivala, koji će se održati u subotu, 25. svibnja s početkom u 20 sati.

Na Tvrđavi sv. Mihovila posjetitelji će imati priliku poslušati predavanje Gorana Milića o Kubi. Milić će preuzeti i ulogu moderatora i voditi intervju sa svjetski poznatim britanskim književnim i televizijskim putopiscem Levisonom Woodom koji dolazi pričati posebice o “Walking The Himalayas” i o svojim avanturističkim iskustvima.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Explore Croatia

Foto: Croatian Travel Festival

 

Vaši komentari