Loading...

Pokreće se digitalizacija turističkog sustava

04.12.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Hrvatski digitalni turizam – e-turizam, donosi pet novih javnih e-usluga koje će se razviti do kraja 2020. godine

Ministarstvo turizma predstavilo je projekt Hrvatski digitalni turizam – e – turizam. Cilj projekta je uz pomoć naprednih tehnologija unaprijediti turistički sektor i poboljšati komunikaciju između pružatelja usluga i javne uprave u turizmu.

Projekt Hrvatski digitalni turizam – e-turizam, donosi pet novih javnih e-usluga koje će se razviti do kraja 2020. godine i koje će povezati postupke više tijela javne uprave u integrirani državni informacijski sustav: Središnji turistički registar, sustav za prijavu i odjavu gostiju e-Visitor, platformu croatia.hr te e - usluge upravnih i neupravnih postupaka.

Ministar turizma Gari Cappelli je na predstavljanju projekta istaknuo: „U Ministarstvu turizma, usmjereni smo prema novim tehnologijama, efikasnom povezivanju svih dionika u turizmu, razvoju proizvoda te promociji turizma kroz moderne komunikacijske kanale. Stoga je projekt Hrvatski digitalni turizam koji će turistički sustav učiniti još efikasnijim i povezanijim, naš odgovor na promjene i potrebe tržišta. Uz brojne benefite za pružatelje usluga u turizmu i same korisnike, ovaj projekt podržava i učinkovitu primjenu turističkih zakona koji su u procesu izmjena i čime će se dodatno doprinijeti administrativnom rasterećenju dionika u turizmu. Projekt je to kojim zatvaramo godinu digitalne transformacije na svjetskoj razini, kako ju je proglasila i Svjetska turistička organizacija, te uvodimo hrvatski turizam u novo, digitalno doba i tako još jednom potvrđujemo da je Hrvatska, ne samo jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, već i lider u turističkim inovacijama.“

U provedbu je uključena i Hrvatska turistička zajednica kao nositelj razvoja javnih e-usluga: prijave i odjave gostiju te pružanje turističkih informacija i promoviranje hrvatskog turizma kroz platformu croatia.hr.

Ovim projektom, sustav za prijavu i odjavu gostiju e-Visitor i platforma croatia.hr, doživjet će daljnju nadogradnju i digitalizaciju. Kreirat će se i Središnji turistički registar, a postojeće administrativne usluge upravnih i neupravnih postupaka zaživjet će online.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: MINT

Vaši komentari