Loading...

Potpisan Sporazum o suradnji turističkih zajednica i općina s područja Crikveničko – vinodolske rivijere

02.12.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Udruživanje destinacija Crikvenica, Novi Vinodolski i Vinodolska općina

U Crikvenici je u petak, 29.11.2019. godine svečano potpisan Sporazum o suradnji turističkih zajednica gradova i općina s područja Crikveničko – vinodolske rivijere.

Izrazito sam sretan što je Crikveničko – vinodolska rivijera među prvima potpisala sporazum o suradnji. Iznimno je važno poticati udruživanje destinacija koje zajedničkim djelovanjem imaju mogućnost puno kvalitetnijeg pozicioniranja na tržištu i razvoja projekata koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj.“, istaknuo je ministar Gari Cappelli koji je nazočio potpisivanju Sporazuma o suradnji.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenik gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković te načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić koji su u svojim izjavama napomenuli su kako će obaveze potpisnika Sporazuma biti planiranje i koordinacija zajedničkih aktivnosti, odnosno sastanaka, radionica te ostalih operativnih radnji. „Pripremit ćemo i kandidirati razvojne projekte te očekujemo punu financijsku podršku za njihovu realizaciju iz fondova sukladno novom zakonu.“, istaknuo je gradonačelnik Rukavina u ime potpisnika Sporazuma.

Podsjećamo, novi paket zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji stupa na snagu od 1. siječnja 2020. godine predvidio je projektno udruživanje turističkih zajednica, a koje je namijenjeno jačanju prepoznatljivosti pojedinog područja, formiranju nove turističke ponude, unapređenju turističke kvalitete i sadržaja turističkog proizvoda te razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove.

Sporazum o suradnji turističkih zajednica gradova i općina s područja Crikveničko – vinodolske rivijere utvrđuje način suradnje s ciljem zajedničkog provođenja aktivnosti usmjerenih na udruživanje turističkih zajednica. Turističke zajednice Crikveničko – vinodolske rivijere godinama uspješno surađuju u nizu projekata i aktivnosti, poput osmišljavanja i publiciranja zajedničkih tematskih promotivnih materijala, nastupa na stručnim i specijaliziranim sajmovima i pokretanja projekta turističke kartice. Ovaj sporazum nastavak je aktivnosti povezivanja i udruživanja, a proizlazi i iz zajedničke strategije razvoja turizma Crikveničko-vinodolske rivijere.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZG Crikvenice

 

 

 

 

 

Vaši komentari