Loading...

Potpisan Ugovor o suradnji između UHPA-e i ATOR-a (Association of Tour Operators Russia)

30.06.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Ugovor o suradnji potpisan je 30. lipnja 2016. godine u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice

Konferenciji i svečanom potpisivanju ugovora o suradnji između UHPA-e i ATOR-a prisustvovao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, te predsjednik UHPA-e Boris Žgomba i direktorica ATOR-a Maja Lomidze. Direktor Ivičić je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo istaknuvši kako je ovo godina u kojoj se očekuju pozitivni rezultati s ruskog tržišta.

U 2016. godini, prema podacima DZS-a za razdoblje siječanj-travanj, iz Rusije je zabilježeno više od šest tisuća dolazaka što predstavlja porast od 21 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno zabilježeno je 18.449 noćenja što predstavlja rast od 8,4 posto u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine. Hrvatska turistička zajednica ulaže značajne napore kako bi se pozitivan trend turističkog prometa zadržao na razini cjelokupne sezone, a svakako da će nam u tome pomoći nacionalna udruženja putničkih agencija i turoperatora koja su danas i službeno potpisala suradnju te im ovim putem na tome još jednom upućujem čestitke“, izjavio je direktor Ivičić, dodavši kako je prema podacima iz sustava eVisitor, s 29. na 30. lipanj, u Hrvatskoj ostvareno 6462 noćenja ruskih turista.

Predsjednik UHPA-e Boris Žgomba naglasio je kako Rusija predstavlja tržište s velikim potencijalom za hrvatski turizam, posebice kada se u obzir uzme činjenica da su ruski turisti među najvećim potrošačima. „Potpisivanjem ovog Ugovora o suradnji dobili smo platformu na temelju koje će suradnja i protok informacija među ruskim i hrvatskim turoperatorima biti još efikasniji. Interes postoji s obje strane te sam vrlo optimističan kada govorimo o budućim rezultatima ove suradnje za koje sam siguran da neće izostati“, izjavio je Žgomba.

Direktorica ATOR-a, Maja Lomidze poručila je kako je Hrvatska, nakon Italije i Izraela, treća zemlja s kojom je ATOR potpisao Ugovor o suradnji. „Hrvatska je turistička zemlja koja je itekako zanimljiva ruskim turistima koji prepoznaju prirodne ljepote hrvatskih destinacija. Rusi vašu zemlju percipiraju kao ljetnu destinaciju što sugerira kako postoji velik potencijal u pozicioniranju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije među ruskim turistima“, izjavila je Lomidze.  

 

Vaši komentari