Loading...

Prag i Beč top odredišta za riječke maturante

01.08.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Riječki maturanti ni ove godine nisu odabrali destinacije poput Turske i Francuske

Predsjednik UHPA-e, Boris Žgomba, ističe kako incidentne situacije i teroristički napadi nisu spriječili riječke maturante da se i ove godine odluče za maturalna putovanja u inozemstvu. Maturanti već godinama biraju Španjolsku, Prag ili Mađarsku kao top destinacije za maturalna putovanja, dok je Francuska slabije zastupljena, a Turska još nije bila izbor maturanata.

„Maturalna putovanja su već odavno predefinirana te nema razloga da se ne realiziraju. Putovat će se u istoj mjeri kao i prijašnjih godina, jer je riječ o centralnom putovanju u školovanju“, izjavio je Boris Žgomba za Novi list. Riječki maturanti u prosjeku za svoja putovanja izdvoje od 3000 do 3200 kuna, a ona se odvijaju krajem kolovoza te početkom rujna.

UHPA od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predlaže da se maturalna putovanja organiziraju tijekom školske godine kada nije turistička sezona, a i kada su roditeljima cjenovno prihvatljivije hrvatske destinacije. "Otvaranjem mogućnosti da se maturalna putovanja realiziraju tijekom školske godine otvorila bi se mogućnost i da maturanti ta putovanja realiziraju u Hrvatskoj po povoljnijim cijenama", kaže Boris Žgomba.

Izvor: Novi list

Vaši komentari