Loading...

Predavanje i izložba "Neka jedu kolače?"

13.06.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Izložba koja tematizira hranu u umjetnosti traje do 7. srpnja 2019. godine

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu do 7. srpnja traje izložba Neka jedu kolače predstavlja radove s motivom hrane koje su domaći umjetnici stvarali od početaka Moderne do današnjih dana.

Prvi je ovo puta da se u Hrvatskoj priređuje izložba koja tematizira hranu u umjetnosti u koju su uključeni kako veliki klasici hrvatske moderne umjetnosti, tako i najvažnija imena hrvatske suvremene vizualne scene.

Povod priređivanju ove tematske izložbe globalni je problem hrane koji je već dugi niz godina, nažalost, nerješiv i kojemu se, nažalost, ne vidi u skoroj budućnosti rješenja.

Stoga su autori izložbe, stručne koncepcije i postava izložbe,  ravnateljica Umjetničkoga paviljona, Jasminka Poklečki Stošić i ravnatelj Galerije umjetnina u Splitu, Branko Franceschi, izložbom željeli dodatno potaknuti svijest kod građanstva, medija, ali i političkih elita spram ovog globalnog problema  kojega – kako pokazuju podaci i statistike –  ni Hrvatska nije imuna

Kako bi javnost dodatno senzibilizirali glede ovoga problema od 17. do 20. lipnja bit će organizirano niz predavanja koja će predstaviti rješenja koja već postoje u vidu realiziranih projekata na temu doniranja hrane, sprječavanja nastajanja otpada od hrane, banke hrane itd., a koji nisu u dovoljnoj mjeri zaživjeli u javnosti, odnosno za koje veliki dio građanstva ne zna da postoje. Predavanja će se održavati u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, u ulici Pavla Hatza 6 s početkom u 18:00 sati, a ulaz je besplatan.

Više informacija kao i raspored predavanja pogledate ovdje

Izvor i foto: Umjetničkog paviljon Zagreb

 

 

 

Vaši komentari