Loading...

Predsezona u Hvaru premašila prošlogodišnje brojke

04.07.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

UHPA-ina destinacija godine bilježi rast u noćenjima i dolascima

Predsezona u gradu Hvaru, UHPA-inoj domaćoj destinaciji godine, i ove godine bilježi pozitivne brojke, a porast je osobit u dolascima stranih turista. Grad Hvar na svjetskoj se turističkoj mapi pozicionirao kao destinacija cjelogodišnjeg turizma. Tijekom prvih šest mjeseci 2019. godine, grad Hvar bio je domaćin zanimljivih sportskih, kulturnih, gastronomskih i društvenih događanja.

Turistička zajednica grada Hvara tako je zabilježila porast od gotovo tisuću petsto dolazaka stranih turista više u odnosu na prošlu godinu. U prvih šest mjeseci zabilježeno je 51.204 dolazaka stranih turista. Najveći je porast dolazaka turista iz Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjene Američkih Država, Brazila, Australije, Kanade i Francuske.

Porast je u predsezoni zabilježen i u noćenjima stranih turista, za oko dvije tisuće i petsto noćenja više u odnosu na 2018. godinu. U prvih šest mjeseci Turistička zajednica grada Hvara zabilježila je 152.644 noćenja stranih turista u svim turističkim kapacitetima.

„Izrazito nam je zadovoljstvo pratiti novi porast dolazaka i noćenja stranih turista u našemu gradu. Međunarodna promocija vrlo je važan aspekt rada hvarske Turističke zajednice, a ovogodišnji porast u noćenjima i dolascima stranih gostiju govori nam da su naša nastojanja urodila plodom!“, izjavio je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Ukupno je u prvih šest mjeseci 2019. godine ostvareno 54.145 dolazaka (strani i domaći turisti), što je više od 2 posto porasta u odnosu na 2018. godinu, a u istom je razdoblju ostvareno i 161.976 noćenja (strani i domaći turisti).

Izvor: Turizmoteka

Foto: TZ grada Hvara

 

Vaši komentari