Loading...

Priopćenje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

17.03.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Odluka o posebnoj sigurnosnoj mjeri izolacije

Prema trenutnim podacima ECDC-a u svijetu je potvrđeno preko 168.000 slučajeva zaraze, dok je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 65 oboljelih osoba koronavirusom, a od kojih su četiri osobe ozdravile. 

Svi strani državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz sljedećih država/područja: Narodne Republike Kine (provincija Hubei), Talijanske Republike, Savezne Republike Njemačke (Okrug Heisenberg u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna – Vestfalija), Republike Koreje (grad Daegu i provincija Cheongdo) i Islamske Republike Iran bit će upoznati s mjerom obaveznog smještaja  u karantenu na razdoblje od 14 dana, a svi hrvatski državljani dobit će rješenje o obvezi kućne karantene/samoizolacije na razdoblje od 14 dana.

Svi strani i hrvatski državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz država/područja navedenih u Odluci o posebnoj sigurnosnoj mjeri izolacije dobit će rješenje o obvezi kućne karantene/samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Navedena lista država/područja mijenjat će se u skladu s preporukama i epidemiološkom situacijom. 

Još jednom se apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Prevencija je ključna te se mole građani i poslodavci da se pridržavaju svih navedenih smjernica i uputa.

Izvor i foto: Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske


 

 

Vaši komentari