Loading...

Priopćenje Svjetske udruge putničkih agencija

18.03.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

COVID-19: štete u turističkoj industriji su goleme

Za turističku industriju sigurnost putnika, gostiju i zaposlenika je od najveće važnosti, ističe se u priopćenju Svjetske udruge putničkih agencija (WTAAA).

U priopćenju za javnost od 17. ožujka 2020. (Bruxelles), Svjetska udruga putničkih agencija (WTTAA) koja okuplja 67 zemalja i tržišta diljem svijeta, u potpunosti podržava bonafide međunarodne znanstvene institucije koje usko surađuju sa svim zemljama pogođenim trenutnom zdravstvenom situacijom. Pandemija COVID-19 javno je zdravstveno pitanje koje, prema mišljenju WTAAA, zahtijeva poduzimanje i koordinaciju mjera utemeljenih na činjenicama i u skladu s aktualnim javnozdravstvenim preporukama stručnjaka širom svijeta.

Iako konačni učinak pandemije COVID-19 još nije moguće procijeniti, štete u turističkoj industriji su goleme. „Zajednici putničkih agencija sada se mora pružiti jasna financijska i ekonomska podrška na nacionalnoj i regionalnoj razini kako bi se oporavio ne samo turistički sektor, već i gospodarstva širom svijeta“, ističe Mark Meader, predsjedavajući WTAAA.

Cjeloviti tekst priopćenja dostupan je ovdje.

Izvor: ECTAA/WTAAA

Foto: WTAAA

Vaši komentari