Loading...

Problematika u poslovanju povremenog (turističkog) prijevoza putnika

21.05.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održan sastanak Ministarstva turizma s predstavnicima poslodavaca u turizmu i prometu

U Ministarstvu turizma u četvrtak, 21. svibnja održan je zajednički sastanak Ministarstva turizma, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva financija na kojem su sudjelovali predstavnici HGK, HOK, Inicijative povremenog prijevoza putnika, Glasa poduzetnika te UHPA-e. Sastanku su ispred UHPA-e prisustvovali predsjednik Tomislav Fain i Ivana Maltar, voditeljica ureda.

Tema sastanka bila je problematika u poslovanju povremenog (turističkog) prijevoza putnika uslijed nemogućnost rada izazvanog pandemijom koronavirusa gdje je trenutno jedan od najvećih problema  komunikacija s leasing kućama te visoke naknade na moratorij na otplatu leasinga.

Na sastanku su otvorena i druga goruća pitanja koja se tiču problema u poslovanja turističkih agencija i prijevoznika.

Predsjednik Fain podsjetio je na sve dosadašnje zahtjeve UHPA-e za mjere pomoći turističkim agencijama upućene Ministarstvu turizma i Vladi RH, posebice one za očuvanje radnih mjesta te apelirao na hitno rješavanje istih.

„Prošli smo tjedan zatražili prilagodbu epidemioloških mjera za turistički prijevoz jer smo svjesni da našim članovima nije prihvatljiva, ni ekonomski isplativa preporuka da turistički busevi budu poluprazni jer se radi o zatvorenim i poznatim turističkim grupama, a sama preporuka je napravljena na temelju onih u javnom prijevozu koji se bitno razlikuje od turističkog (povremenog) prijevoza“ – dodao je Fain.

Ministar Cappelli je nakon sastanka istaknuo da će se češće održavati sastanci s predstavnicima turističkih udruga kako bi zajednički rješavali probleme te najavio sljedeći sastanak već drugi tjedan.

"Vidjet ćemo u kojem smjeru mogu ići nove mjere oko zaštite sektora i spasa radnih mjesta, ali ova je Vlada dokazala da se zna nositi s krizom, a i vjerujemo u mehanizme EU i EK za sufinanciranje sektora iz EU sredstava. Na tomu svi u EU rade i o tomu  se razgovaralo i na jučerašnjoj konferenciji ministara EU-a, na kojoj se i posebno govorilo i o transportu", rekao je Cappelli.

Foto: UHPA

 

 

Vaši komentari