Loading...

Prva hrvatska konferencija na temu volonturizma

12.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Na konferenciji su predstavljene inovacije vezane uz ovakav oblik turizma, primjeri dobre prakse te primjeri i ideje nastale kroz projektne aktivnosti

Prva hrvatska konferencija na temu volonturizma u sklopu projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ koji Udruga „MI“ – Split provodi u partnerstvu s ADP Zid – Podgorica, Udrugom BONSAI, Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i općinom Herceg Novi, održana je u petak, 2. lipnja 2017. u Dubrovniku.

Na konferenciji su predstavljene inovacije vezane uz volonturizam, primjeri dobre prakse kao i primjeri i ideje nastale kroz projektne aktivnosti.

U panelu pod nazivom „Razvoj destinacije i važnost međusektorske suradnje u prekograničnom području“ sudjelovale su stručnjakinje iz područja destinacijskog menadžmenta, razvoja turističkog proizvoda, volonterstva i društvenog poduzetništva koje su vodile i modularne treninge u Dubrovniku i Crnoj gori na navedene teme te sudjeluju u pružanju konzultacija za razvoj pilot volonturističkog proizvoda. Raspravi tijekom panela pridonijela je i Mihaela Turniški, predstavnica partnerske udruge UHPA koja je kroz svoju prezentaciju prisutnima približila koncept volonturizma te se osvrnula na posljednje trendove u svjetskom turizmu među kojima se nalazi i volonturizam.

Tijekom posljednjeg dijela konferencije predstavili su se primjeri dobre prakse spajanja volonterstva i turizma i uključivanja turista u volonterske aktivnosti na njihovoj destinaciji. 

Jedan od ciljeva projekta je i razviti minimalno dva pilot volonturistička proizvoda/akcije u prekograničnom području. Nakon održanih treninga u veljači i travnju nacionalni stručnjaci Hrvatske i Crne gore nastavili su pružati konzultacije organizacijama koje imaju kapacitet i ideju za razvoj volonturističkog projekta.

Na konferenciji su predstavljena tri takva primjera: Frano Vlašić (Luški puti j.d.o.o.) i Leo Žanetić (Otočni sabor) iznijeli su svoju ideju uključivanja turista u volontiranje na otoku Korčuli tijekom nadolazeće turističke sezone, dok su ideje iz Crne gore predstavili Julija Milanović iz Društva za zaštitu životinja s Cetinja i Željko Starčević iz Agencije za zaštitu Orjena iz Herceg Novog.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor: www.volonturizam.info 

Vaši komentari