Loading...

Prvi Europski dani Šibenskih tvrđava

10.09.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Tvrđava kulture Šibenik priključila se inicijativi obilježavanja Europskog dana tvrđava od 20.-22.09.2018.

Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik priključila se inicijativi obilježavanja Europskog dana tvrđava, koju je pokrenula Europska mreža utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija EFFORTS, čija je Ustanova članica. Pokrenuta povodom Europske godine kulturne baštine, inicijativa u svom prvom izdanju za cilj ima predstaviti široj javnosti utvrđenja diljem Europe kao mjesta promoviranja raznolikosti kulturnog nasljeđa.

Europski dan tvrđava bit će obilježen u devet zemalja na ukupno 69 lokacija. Dvije od njih su u Šibeniku – tvrđave sv. Mihovila i Barone. U organizaciji Tvrđave kulture Šibenik, od 20. do 22. rujna 2018. godine, na obnovljenim šibenskim tvrđavama održava se program obilježavanja Europskog dana tvrđava koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Program je namijenjen kako stručnoj, tako i široj javnosti. Više pročitajte ovdje.

Ravnateljica Tvrđave kulture Gorana Barišić Bačelić izjavila je: ˝Sustavno radimo na uspostavljanju međunarodnih suradnji i umrežavanju, te na praćenju svjetskih trendova u istraživanju i upravljanju kulturnom baštinom. Zbog toga nam je bilo vrlo važno aktivno se uključiti u mrežu EFFORTS, kao i u prvo obilježavanje Europskog dana tvrđava. Posebno nam je zadovoljstvo pokrenuti raspravu o razvoju publike, jednoj od najvažnijih tema kojom se naša Ustanova želi dugoročno baviti.˝

Središnji dio programa, jednodnevna međunarodna konferencija Razvoj publike i upravljanje u kulturi: Novi koncepti za nove modele, održat će se u petak, 21. rujna na Tvrđavi sv. Mihovila. Stručnjaci iz područja kulturnog menadžmenta, muzeologije i komunikologije predstavit će suvremene trendove u razvoju publike i najbolje prakse uključivanja spomeničke baštine u svakodnevni život lokalnih sredina. Nakon izlaganja sudionici i izlagači sudjelovat će u interaktivnoj panel raspravi. Prijave za prisustvovanje konferenciji mogu se poslati na djurdja@tvrdjava-kulture.hr.

Foto: Tvrđava kulture Šibenik

Izvor: tportal.hr/ autor: Promo

 

 

Vaši komentari