Loading...

Prvi izravni let iz SAD-a za Hrvatsku

13.06.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Zrakoplov American Airlinesa iz Philadelphije sletio u Dubrovnik

Zrakoplov Boeing 767-300 američkog i najvećeg svjetskog avioprijevoznika American Airlines-a sa 197 putnika sletio je prošlog vikenda u Zračnu luku Dubrovnik i na izravnoj redovitoj liniji od lipnja do rujna povezivat će Philadelphiju i Dubrovnik. Prvi je to redovni izravni let iz SAD-a od neovisnosti Republike Hrvatske.

Dubrovački gradonačelnik, Mato Franković rekao je kako je ovo još jedna potvrda vrijednosti Dubrovnika, a dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić nazvao je događaj važnim za županiju kao i čitavu državu, dok je državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić istaknuo zadovoljstvo zbog izvrsnih odnosa gradskih vlasti dva grada povezana izravnom linijom.​

„U razgovorima s American Airlinesom smo 2017. dobili obećanje za ovu liniju, temeljem turističkih brojki. Naime, od 2000. godine bilježimo godišnji dvocifreni rast dolazaka Amerikanaca, koji drže drugo mjesto iza Britanaca“, rekao je generalni direktor dubrovačke Zračne luke Frano Luetić. Dodao je kako će ova linija korisnicima uštedjeti novac i vrijeme, a bez presjedanja na većim zračnim lukama.

Philadelphia je najveće je američko čvorište na sjeveroistoku Sjedinjenih Država s više od 420 dnevnih letova u više od 120 odredišta diljem SAD-a, Kanade, Meksika i Kariba. 

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Ministarstvo turizma

Foto: UHPA

 

Vaši komentari